Bijgewerkt: 18 mei 2024

Brainwave 6 in KKC

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
09-10-2013

Aanstaande zondag 13 oktober 2013 biedt het Keizer Karel College voor de 5de keer gastvrijheid aan de 6de editie van de Amstelveense Denksportmanifestatie Brainwave. Onder auspiciën van de afdeling Sportservice van het Sportbedrijf zijn de organisatoren erin geslaagd een scala aan denksporten bijeen te brengen. In toernooivorm of als demonstratie sport wordt vanaf een uur of 10 tot rond 16 uur op meerdere plekken in het gebouw gestart.

Brainwave Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Een groep schakers tijdens de Brainwave in 2009 in het Keizer Karel College


Het rapid schaaktoernooi zal een record aantal van 70 schakers achter de borden brengen. Bovendien heeft internationaal meester en organisator Robert Ris drie grootmeesters en drie internationaal meesters in zijn (internationale) deelnemersveld.

Naast de grote mannen is er ook een jeugdtoernooi waar zo’n 60 schakertjes worden verwacht. Gedurende de dag wordt ook het open Nederlands kampioenschap Snel Go verspeeld. Ook hier is de top acht van Nederland vertegenwoordigd.

Na het succes van vorig jaar wordt  Rubik’s Cubing opnieuw in toernooivorm “gedraaid”. Organisator Ron  van Bruchem meldt meer dan 60 deelnemers afkomstig uit maar liefst 14 (!) landen die om de eer gaan strijden . Uiteraard is vice wereldkampioen en wereldrecordhouder snelheid, de jonge Amstelvener Mats Valk onder de deelnemers.

Verder zijn er demo’s van Stratego door wereldkampioen Tim Slagboom en worden er naast  Superschaak ook Xiangqi en Shogi gedemonstreerd. Alle denksportliefhebbers in Amstelveen en omgeving graag van harte welkom in het KKC! Adres: Keizer Karel College Elegast 5 1185 AA AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.