Bijgewerkt: 23 mei 2024

Brainwave 4 in KKC

Nieuws -> Sport

Bron: Wim Ris
05-10-2011

Zaterdag 8 oktober 2011 is er op het Keizer Karel College in Amstelveen weer een leuke manifestatie, namelijk Brainwave 4.

brainwave Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Jonge schakers tijdens de Brainwave 1 op het Stadsplein van Amstelveen in september 2008


U herinnert zich wellicht nog wel, die denksportmanifestatie, waarvan de eerste editie in 2008 door stormachtige winden in het Stadshart van Amstelveen in het water is gevallen en waarbij bij het schaken zelfs een lichtgewonde is gevallen door een vallende balk op het hoofd van Internationaal Schaakmeester Piet Peelen.

Sindsdien wordt het evenement jaarlijks gehouden in het KKC, daar zit wel een dak op. Dit jaar wordt er weer geschaakt, gedamd, ge sudokuud, geGOod; zijn er enkele demonstraties van onder andere Chinees en Japans schaak, Shogi en BAO.

En er is een spectaculair nieuw onderdeel : Amstelveen Open 2011 Rubik's Cube

Tijdens Brainwave 4 organiseren wij het eerste Amstelveen Open Rubik's Cube. De snelste vingers van Nederland en omstreken doen een gooi naar de titel van Amstelveen Open 2011 kampioen. Het toernooi is een opwarmer voor het WK Rubik's Cube 2011, dat een week later in Bangkok, Thailand wordt gehouden. Eén van de favorieten is de 15-jarige Amstelvener Mats Valk, die momenteel 10e op de wereldranglijst staat met een gemiddelde tijd van 9,09 seconden.

Er staat nog veel meer info op de site http://www.denksportdag.nl/ Er zijn onder andere ook nog twee schaaktoernooien: een Grand Prix voor de jeugd georganiseerd door Zukertort en een Rapid toernooi georganiseerd door IM Robert Ris, die zelf ook nog simultaan geeft. Adres: Keizer Karel College Elegast 5 1185 AA Amstelveen

Tijden:

De diverse sporten beginnen door de aard van de sport en de leeftijd van de deelnemers op verschillende tijden:

Speedcubing diverse onderdelen vanaf 9 uur 30

Schaken voor jeugd 13.00 uur

Schaken voor alle leeftijden 11.00 uur

Simultaan schaken 13.00 uur

Sudoku na 12.00 uur

Go 9 uur 30

Demonstraties Sho Gu, Bao, Chinees en Japans schaken vanaf 11.00 uur. Rond 17.00 uur is Brainwave 4 naar verwachting afgelopen.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.