Bijgewerkt: 23 mei 2024

'Brainwave 2' in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Wim Ris
12-09-2009

Tijdens de eerste Brainwave in 2008 op het Stadshart vlogen de stukken er letterlijk al vanaf. Van de borden wel te verstaan. Een stevige windhoos maakte voortijdig een eind aan een evenement, dat alles in zich had om een waar denksportspektakel te worden.

Brainwave  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Schakers aan het spelen tijdens het toernooi van 'Brainwave 1' in het Stadshart op 6 september 2008


Slechts Hans Böhm maakte onverstoorbaar zijn partijtje af. Ook de in de luwte van het Congrescentrum strijdende bridgers konden hun toernooi in alle veiligheid en rust tot een succesvol eind brengen.

Brainwave  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De die hards van Brainwave spelen gewoon door, storm of geen storm. Hier speelt schaker Hans Böhm (r)


Om te voorkomen, dat de marktkramen dit jaar weer het luchtruim kiezen, hebben de organisatoren besloten, om Brainwave 2 te houden in de gastvrije en ongetwijfeld windstille omgeving van het Keizer Karel College (KKC) aan de Elegast 5.

Op zaterdag 3 oktober 2009 van 10.00 –17.00 uur kan op het Keizer Karel College in Amstelveen worden deelgenomen aan een grootste denksportmanifestatie BRAINWAVE.

Het voordeel van deze locatie is dat Brainwave kon uitgebreid worden met meer denksporten. Naast bridgen, dammen en schaken zijn er ook toernooien voor demonstraties van

- Bao

- Bridge

- Dammen

- E-gaming

- Go

- Othello/Reversi

- Schaken

- Scholencompetitie

- Scrabble

- Shogi

- Stratego

- Xiangqi

Brainwave  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Bridge spelers in het Congrescentrum


De regionale schooljeugd in het basis onderwijs kan in teams strijden om de SpeelZ-cup: het Amstelveens Denksportkampioenschap voor Scholen. Voor de aanwezigheid van denksporttoppers wordt dit jaar weer gezorgd. Op de nieuwe Brainwave site kunnen jullie alle informatie over (inschrijving voor) de verschillende activiteiten vinden. Zie onder de knop`Onderdelen`.

De organisatoren, Theo Driessen (bridge), Henk Fokkink(dammen), Wim Ris (schaken), Harry Weerheijm (Go en overige sporten), Jan Tonkes en Dirk Landsaat (Amstelveens Sportbedrijf) rekenen graag op een massale deelname aan een voor Amstelveen en omgeving uniek denksportevenement, dat de stukken en nu figuurlijk aan alle kanten mogen afvliegen! Kijk ook op: de website van Brainwave. Adres: Keizer Karel College Elegast 5 1185 AA AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.