Bijgewerkt: 25 juni 2024

Bouwstop bij gemeentelijk monument Savornin Lohmanlaan 2

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-08-2017

Herbert Raat (VVD) wethouder Vastgoed informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over de ingestelde bouwstop aan de renovatie van het gebouw aan de gemeentelijk monument Savornin Lohmanlaan 2:

'Geachte leden van de gemeenteraad,

De werkzaamheden aan de Savornin Lohmanlaan 2 zijn middels een bouwstop per direct stilgelegd. Het gaat hier om werkzaamheden aan een gemeentelijk monument, waar onder andere een particuliere basisschool in is gevestigd.Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

In dit pand is sinds 2012 de particuliere basisschool Florencius gevestigd


Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Oorspronkelijk was in dit gebouw in 1952 de Prof J.H. Gunningschool gevestigd. Later zijn hier ook andere scholen in gehuisvest, waaronder de katholieke St. Maria Goretti school, Panta Rhei, de OSB Piet Hein en een ROC


Na controle bleek, dat de dakconstructie van de zuidwestelijke vleugel bijna in zijn geheel is verwijderd. Hiermee wordt het gemeentelijk monument aangetast en daarbij worden de werkzaamheden gezien als constructieve wijzigingen. Regulier onderhoud is vergunningsvrij, maar dergelijke werkzaamheden vallen onder renovatie/gedeeltelijke sloop, en is vergunningplichtig. Voor de werkzaamheden is geen omgevingsvergunning verleend. In bijlage 1 vindt u enkele foto's van de situatie. De eigenaar heeft een brief ontvangen met een last onder dwangsom van € 50.000,-. Alle werkzaamheden moeten met onmiddellijke ingang gestaakt worden. Het besluit last onder dwangsom is als bijlage 2 (pdf 10 pagina’s) toegevoegd.

Mocht de eigenaar alsnog een omgevingsvergunning indienen zal worden gekeken, of de werkzaamheden mogen worden uitgevoerd, of dat het pand in de oude staat teruggebracht moet worden. Over nieuwe ontwikkelingen breng ik u op de hoogte.

Met vriendelijke groet, Herbert Raat wethouderAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.