Bijgewerkt: 21 juni 2024

Bouwplan voor Molenweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
06-06-2007

Tien artsenpraktijken, acht appartementen, een apotheek en een ondergrondse parkeerkelder moeten gevestigd worden in een nieuw pand aan de Molenweg 10. Tot eind 2006 stond op de genoemde plek het kerkgebouw Eben Haëzer, maar dat is in november gesloopt.

Uit onderzoek is gebleken dat in het betreffende gedeelte van Amstelveen behoefte bestaat aan praktijkruimten voor huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten. Om die reden kreeg een projectontwikkelaar gelegenheid een plan te ontwikkelen voor deze plek waarmee in deze behoefte kan worden voorzien.

De ontwikkelaar kreeg echter met alleen artsenpraktijken het financiële plaatje niet rond en stelde daarom voor ook een aantal woningen in de nieuwbouw op te nemen.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Molenweg 10, het perceel waar vroeger het gebouw Eben Haëzer stondVoordat het bouwproject kan beginnen is er een vrijstelling nodig van het geldende bestemmingsplan ‘Patrimonium-Oost’. De gemeente overweegt daarvoor een zogeheten Artikel 19 procedure te starten. Voordat de gemeente daaraan begint, gaat het plan echter eerst de inspraak in. Tot en met 4 juli kan iedereen zijn zegje doen, waarna Burgemeester en Wethouders besluiten wel of niet door te gaan met de vrijstellingsprocedure.

Het door de projectontwikkelaar ingediende bouwplan voldoet aan de meeste eisen van de gemeente, maar aan de kant van de Molenweg wordt de bouwhoogte met een halve meter overschreden. Dat is echter gebeurd op basis van een advies van de gemeentelijke welstandscommissie. Door de extra bouwhoogte ziet het gebouw er beter uit.

Er hebben zich bij de gemeente al omwonenden gemeld die niet blij zijn met de plannen. Naar aanleiding daarvan is het ontwerp al enigszins aangepast. Op 25 juni 2007 komt er een inloopavond. Tevoren gaat de gemeente in overleg met het Wijkplatform Patrimonium en een delegatie van het actiecomité Molenweg.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.