Bijgewerkt: 4 december 2021

Bouwplan in Zonnestein verijdeld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
30-09-2009

Een bouwplan voor woningen aan Zonnestein 64 gaat niet door, omdat de Raad van State bezwaren van omwonenden hiertegen heeft gehonoreerd. Bewoners van Zonnestein, verenigd in de Belangenvereniging Elsrijk-Oost, voeren al enige tijd strijd tegen de bouw van enkele wooncomplexen, waaronder ook een uitbreiding van Nieuw Vredeveld.

Zonnestein Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De locatie in Zonnestein, waar onder andere 35 luxe koopappartementen zouden komen


Concreet bonden de bewoners de strijd aan tegen het Bestemmingsplan Amstelveen Noord-West, waaraan de provincie Noord-Holland zijn goedkeuring had gegeven. De Raad van State staat nu niet toe dat er een gebouw van 13 meter hoog en 40 meter breed verrijst aan Zonnestein 64. Gemeente en provincie hebben onvoldoende de gevolgen voor de omgeving onderzocht. Het pand zou op slechts vier meter afstand van een woning aan Tulpenburg verrijzen.

Volgens de Raad van State hebben gemeente en provincie dat besluit onvoldoende gemotiveerd. Bezwaren van bewoners tegen de uitbreiding van Nieuw Vredeveld en bouwen op Zonnestein 66 werden afgewezen. De gemeente zegt blij te zijn, dat het grootste deel van de plannen is goedgekeurd. Zij gaat zich nu 'zorgvuldig herbezinnen' over de toekomst van het terrein voor het afgekeurde deelproject aan Zonnestein 64. Lees ook:  Nota van Uitgangspunten Zonnestein 66 pdfAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.