Bijgewerkt: 19 mei 2024

Bouw nieuwe clubhuis hockeyclub Pinoké begint

Nieuws -> Sport

Bron: Erik van Rossum van Pinoké
19-05-2009

Na jaren van intensieve voorbereiding, is het zover: de bouw van het nieuwe clubhuis van de Amsterdamse hockeyclub Pinoké gaat deze week van start. Pinoké is enorm trots dat zij in de huidige tijd in staat is haar nieuwbouwplannen te realiseren. De enorme groei van de hockeysport in zijn algemeenheid, en bij Pinoké in het bijzonder, hebben ons genoodzaakt afscheid te nemen van het alom bekende chalet.

Pinoke Amstelveen
(Bureau OTTO - 2009)

Het nieuwe clubhuis van Pinoké


Na 38 jaar trouwe dienst is duidelijk geworden, dat Pinoké met haar ruim 2.000 leden voor de toekomst behoefte heeft aan een modernere accommodatie maar met de uitstraling die recht doet aan de sfeer die Pinoké zo kenmerkt. Het nieuwe onderkomen gaat model staan voor het gezonde ambitieniveau van de vereniging, en zal naast reguliere clubhuisfuncties ook ruimte bieden aan naschoolse opvang, huiswerkbegeleiding, een fysiotherapiepraktijk en een fitnessruimte.

Veel dank is Pinoké verschuldigd aan de vele leden die tijd en financiële middelen ter beschikking hebben gesteld om de bouwplannen mogelijk te maken. Een gedeelte van de financiering wordt verstrekt door ABN AMRO Bank, de hoofdsponsor van de jeugd van Pinoké. De bouw zal worden uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Veenman & Vink uit Hillegom.

De bouwbegeleiding wordt verzorgd door Projectbureau van Steenbergen. De architect is Pinoké lid Maarten Jansen van bureau OTTO. Subsidie wordt verstrekt door de gemeente Amsterdam en de uitvoering van de bouw geschiedt in nauw overleg met het Amsterdamse Bos. De werkzaamheden zullen ruim 9 maanden in beslag nemen en naar verwachting rond de winterstop van 2010 voltooid zijn. De bouwkosten bedragen ruim € 2 mln.

De Amsterdamse Mixed Hockeyclub Pinoké, is in 1929 opgericht. Pinoké heeft ruim 1.000 juniorleden en 1.000 seniorleden.

Adres: Pinoké  Jan Tooroplaan 46 1182 AA Amstelveen. (Amsterdamse Bos)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.