Bijgewerkt: 23 mei 2024

Bouw in Beeld prijs 2010 uitgereikt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb / Bouw in Beeld
22-06-2010

Tijdens een druk bezochte openingsceremonie in het Cobra Museum in Amstelveen op maandag 21 juni 2010 heeft architect Mels Crouwel de winnaar van de Bouw in Beeld prijs 2010 bekendgemaakt.

Back home Amstelveen
(Foto Diana Scherer - 2010)

Een van de foto's van de fotoserie van Diana Scherer is het prinsesje; een onderzoek naar moeder-dochter verhoudingen


Back home Amstelveen
(Foto Erik Klein Wolterink - 2010)

Een foto van de serie 'Terug Thuus' van Erik Klein Wolterink, is een visuele biografie van de bewoners van een woonkeuken


Fotograaf Erik Klein Wolterink is de blije winnaar geworden van de wedstrijd 'Back Home' en naast een oorkonde kreeg hij ook de prijs: 10.000 euro. Tweede winnaar werd fotografe Diana Scherer (Lauingen, Duitsland, 1972) en ze kreeg 2000 euro.

Els Ottenhof, adjunct directeur van het Cobra Museum verwelkomde de genomineerde kunstenaars, de selectiecommissie, de jury, de medewerkers van Ballast Nedam, de medesponsors en alle aanwezigen in het museum.

Na haar begeleidende woorden kwam Marcel Feil (conservator in Foam Fotografiemuseum Amsterdam,) de curator en voorzitter van de selectiecommissie naar het podium en hij bedankte voor de mooie woorden van mevrouw Ottenhof en daarna vertelde hij over het werk van alle 10 genomineerde deelnemers.

De volgende spreker was architect Mels Crouwel, de voorzitter van de jury en zei in zijn toespraak, dat hij toen voor deze post werd gevraagd, dacht hij aan zo’n aannemersprijs, waar over zaken gaat, waar je mee zelf bezig bent, maar toen hij meer over het project wist, vond het prachtig.

Back home Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Els Ottenhof, adjunct directeur van het Cobra Museum verwelkomt alle aanwezigen in het museum


Back home Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Marcel Feil introduceert het werk van door de jury uitgekozen fotoseries


Back home Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Architect Mels Crouwel tijdens zijn toespraak


Mels Crouwel over de winnende fotoserie: “Het is een prachtige project, dat veel meer inhoudt, dan de dialectische titel “Terug Thuus”. Het heeft een veel diepere betekenis..Een gelaagde presentatie en zo mooi uitgevoerd en zo dichtbij, maar toch zo groots, dat hij werd zeer terecht de winnaar van de prijs van dit jaar: Erik Klein Wolterink!”

Ruud Jacobs algemeen directeur bij Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling werd ook naar het podium uitgenodigd en vertelde in zijn toespraak, dat hij is vandaag ook Back Home, want Ballast Nedam heeft iets met Cobra. Het bedrijf heeft het gebouw ontwikkeld en gerealiseerd 15 jaar geleden en hij had hier zijn eerste brainstormsessie met de collega directeuren van zijn bedrijf, dus wat dat betreft, was voor hem deze dag een bijzondere thuiskomst.

Vervolgens vertelde de heer Jacobs: “Wij staan volledig achter de keuze van de jury. De winnaars van deze wedstrijd hebben weer aangetoond, dat dit een goed initiatief is en wij zullen het in de toekomst weer steunen, samen met de andere sponsoren. Wij zien hier geen gebouwen op de foto’s en tijdens deze tentoonstelling zijn de mensen, die centraal staan. “

Back home Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het aanwezige publiek volgt de toespraken


Back home Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Ruud Jacobs algemeen directeur bij Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling op het podium


Back home Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Diana Scherer krijgt de 2de prijs overhandigd


Back home Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Fotograaf Erik Klein Wolterink loopt naar het podium, om de eerste prijs in ontvangst te nemen


De tentoonstelling 'Back Home' in het Cobra Museum voor Moderne Kunst is voor het publiek toegankelijk van 22 juni tot en met 1 augustus tijdens reguliere openingstijden van het museum (di t/m zo van 11 ­ 17 uur).

Edgar Degas?

Hilaire-Germain-Edgar Degas (1834-1917) was een Frans  impressionistisch kunstschilder  en beeldhouwer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.