Bijgewerkt: 18 juni 2024

Boeven gezocht

Nieuws -> Internet

Bron: Boevenvangen
27-11-2008

Op de nieuwe Nederlandse opsporingswebsite Boeven vangen van Bonovox Producties kunt u alle in Nederland gezochte criminelen waarvan foto, of videomateriaal beschikbaar is, op deze site te bekijken. De website is in verschillende categorieën ingedeeld en het is mogelijk, om onder andere naar benzinedieven, berovers, brandstichters, inbrekers, moordenaars, overvallers en nog vele andere criminelen te zoeken.

Zoals op de website staat:’ Boevenvangen.nl houdt zich aan de richtlijnen die justitie heeft opgesteld ten aanzien van opsporingsberichtgeving. Op boevenvangen.nl staat dus alleen beeldmateriaal waarvoor justitie haar toestemming heeft gegeven”- dus als een gezochte crimineel door de politie wordt opgepakt, wordt de foto, of video van de site verwijderd, of onherkenbaar gemaakt.

Het is ook mogelijk via de database van de website per provincie, plaats, of politieregio naar boeven te zoeken, wat voor de inwoners van een bepaalde regio het zoeken makkelijker maakt. Als ik naar “Amstelveen” zoek bijvoorbeeld, komen drie zaken tevoorschijn uit de database, zoals 'Overval op supermarkt Jumbo in Son' ( ? volgens mij ligt Son in Brabant), de C1000 overval op 1 februari 2008 en een oproep van justitie, om een gouden tip geven in verband met de moord op Cor van Hout uit 2003.

Wel, het kan beter, maar de website is pas online, dus wie weet wordt er nog aan de database gesleuteld…..

Website: Boevenvangen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.