Bijgewerkt: 20 maart 2023

Boerderij van het Beloofde Varkensland is afgebrand

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amstelland
23-01-2017

'Lieve mensen. Dank voor alle steun. De boerderij is afgebrand. Van de katjes en Schatje & Co (de oude Amstelparkhaantjes) weet ik nog niks, maar voor zover we nu weten zijn de meeste dieren gered. En dat is een godswonder. Morgen meer.' -staat er op de Facebook-pagina van Dafne Westerhof.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

Donderdag 9 juni 2005 vond er een unieke gebeurtenis plaats op de boerderij van het Beloofde Varkensland. Dafne Westerhof, eigenaresse van de varkensopvang wilde laten zien, dat het castreren van een jong varken, ook op een aangename manier kan. Op de foto staat Dafne met het gecastreerde varken, nog in slaap door de narcose


Op 22 januari 2017 om 23 uur kreeg de Brandweer Amstelland een melding, dat aan de Bovenkerkerweg 123 een boerderij in brand stond. Het Beloofde Varkensland van de Stichting Familie Bofkont is eigendom van Dafne Westerhof. Hier woonde de familie Bofkont. Een grote dierenfamilie, bestaande uit varkens, koeien, schapen, katten en vogels.

Foto Amstelveen
(Foto KaWijKo media - 2017)

De brandweer in actie bij de boerderij van het Beloofde Varkensland om de brand te blussen op zondagavond 22 januari 2017Ook waren er zeker 150 hanen uit het Amstelpark! De dieren hebben allemaal geboft, want ze zijn overal wel ergens vandaan gehaald, gered, door Dafne. Lees meer over de achtergronden op haar website.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.