Bijgewerkt: 25 september 2022

Boerderij in de Stad

Nieuws -> Natuur

Bron: Provincie Noord-Holland
09-12-2008

Om te laten zien hoe makkelijk en veelzijdig biologisch koken is, wordt op 12 december 2008 de eerste Boerderij in de Stad georganiseerd. Op de boerenmarkt in Zaandam strijkt een kleine kinderboerderij neer en laat een kok zien hoe je de lekkerste hapjes bereidt met biologische ingrediënten.

De dag is in opdracht van de Provincie Noord-Holland georganiseerd door de HAN Hogeschool, om te laten zien dat biologisch koken makkelijk is. Via Boerderij in de Stad wil de provincie bezoekers inspireren om meer te koken met biologische producten. Naast de boerderij en de kookshow zijn er ook een biolounge met biologische koffie en thee en een springkussen.

Schaap  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Schapen in de weide


De Boerderij in de Stad is op 12 december 2008 van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken op de Boerenmarkt op het Bullekerkplein te Zaandam. In het voorjaar van 2009 zal een tweede editie van Boerderij in de Stad georganiseerd worden. Op de site www.deboerderij-indestad.nl staat meer informatie.

Biologische landbouw

De provincie Noord-Holland maakt zich al jaren sterk voor biologische landbouw. Biologisch produceren houdt in dat de boeren op een meer natuurlijke manier omgaan met het land, dieren en hun producten. De teeltwijze is aangepast aan natuurlijke mechanismen van plantenvoeding en gewasbescherming. Voor Noord-Holland is de biologische landbouw een gewenste verduurzaming van de agrarische sector. De groei moet worden bereikt door onderzoek, pilotprojecten, subsidie, voorlichting, educatie, samenwerking en de campagne noordhollandsegrond.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.