Bijgewerkt: 25 juli 2024

Boekpresentatie bij Sporting Martinus

Nieuws -> Sport

Bron: Uitgeverij Tipi
27-02-2009

Hoe word je topvoetballer?

Op dinsdag 17 maart 2009 wordt er in de kantine van voetbalclub Sporting Martinus aan de Amsterdamse weg een speciale avond georganiseerd over het onderwerp Hoe word je topvoetballer? Wat moet je ervoor doen en laten?

Voetbal  Amstelveen
(Uitgeverij Tipi - 2009)

De cover van het boek:'De voetbalbelofte'


Schrijver Jeroen Siebelink van De Voetbalbelofte zal hierover vertellen en vragen van het publiek beantwoorden. Twee van de voetballers die voor het boek gevolgd zijn, spelen bij Sporting Martinus. Zij zullen deze avond ook aanwezig zijn en over hun ervaringen praten. Het programma begint om 20.00 en de kantine is vanaf 19.30 open. De toegang is gratis.

Siebelink volgde een jaar lang veertien talentvolle jonge voetballers bij topclubs. Hij bezocht hun wedstrijden en trainingen, sprak uitgebreid met deze jongens en een meisje en met de mensen om hen heen: ouders, trainers, begeleiders en andere voetbalexperts. Hun persoonlijke beleving van deze wereld staat centraal in een reeks portretten in het boek.

Zijn boek 'De Voetbalbelofte' laat zich lezen als een handboek voor jongens en meisjes met de droom om professioneel voetballer te worden. Het geeft een stappenplan voor de weg die je aflegt van beginnend F-pupil tot aan de doorbraak in het eerste elftal van een topclub. Bovendien beschrijft Siebelink veel voetbalgeheimen uit de jeugdopleiding van PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, SC Heerenveen, FC Twente/Heracles, FC Groningen en Roda JC.

Over de auteur

Jeroen Siebelink (1968) is journalist en schrijver. Hij voetbalde bij Blauw Geel ’55 in Ede, VOC in Rotterdam, SML in Arnhem en nu bij de senioren van WV-HEDW in Amsterdam. De Voetbalbelofte is zijn debuut. Behalve over sport schrijft de bedrijfseconoom over topmanagers, financiën, marketing & communicatie en maatschappelijke en politieke onderwerpen.

Dat doet hij voor onder meer Vrij Nederland, Intermediair, Hollands Diep, Het Financieele Dagblad, Management Scope en Tijdschrift voor Marketing. Op 7 maart is hij bovendien in de Bijenkorf te Amsterdam op de schrijversmarkt aanwezig.

Over Sporting Martinus

Sporting Martinus is in 1999 ontstaan uit Sporting Zuid en St. Martinus. Beide clubs hebben een lange historie. Sporting Martinus speelt op sportpark Overburg, Amsterdamseweg 247 in Amstelveen. De fusieclub viert 16 mei as. zijn 90e verjaardag. Meer informatie op www.sportingmartinus.eu

Boekinformatie:

Titel: De voetbalbelofte. Achter de schermen van de jeugdopleiding

Auteur: Jeroen Siebelink

ISBN: 978-90-77557-50-1

Omvang: 208 pagina’s

Prijs: EUR 19,95

Websites: www.devoetbalbelofte.nl,   De voetbalbelofte (Hyves) Trailer De voetbalbelofte (YouTube)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.