Bijgewerkt: 3 maart 2024

Boekhandel Venstra geeft het 1500e Stieg Larsson boek cadeau!

Nieuws -> Stadshart

Bron: Remco Houtepen
07-09-2009

Zaterdag 5 september 2009 wilde Monique van Rempt niets vermoedend bij Boekhandel Venstra deel 1, 'Mannen die vrouwen haten', van de Millennium Trilogie aanschaffen bij Boekhandel Venstra. En juist die dag zou Venstra naar alle waarschijnlijkheid het 1500e boek van Stieg Larsson gaan verkopen. En dat moest natuurlijk gevierd worden!

Venstra Amstelveen
(Boekhandel Venstra - 2009)

Monique van Rempt (tussen haar dochters) krijgt van medewerkster Annemieke van de Sluis de trilogie van Stieg Larsson overhandigd


De bloemen kwamen te voorschijn en de gelukkige Monique van Rempt reageerde verrast, toen zij die bloemen en natuurlijk de complete Millennium Trilogie cadeau kreeg uit handen van Annemieke van de Sluis, boekverkoopster bij Venstra.

'. . .  , elke dag komt er wel iemand die meteen deel 2 en deel 3 komt kopen bij ons in de winkel. Vaak hebben ze dan nog maar kort geleden het eerste deel gekocht. De lezers raken verslaafd en willen meteen door kunnen lezen als ze een deel uit hebben. Ook zie je dat klanten die de trilogie al uit hebben andere klanten in de winkel erop wijzen. Je ziet die mensen dan vaak deel 1 voor een tientje ook nog meenemen. Bijzonder is ook dat zowel de fan van misdaadromans als de wat meer op literatuur gerichte lezer kennelijk geraakt wordt. . .'

De thrillers van de Zweedse schrijver Stieg Larsson brengen bij de lezer heel wat te weeg. De boeken met de kritische onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist van het tijdschrift Millennium en de jonge, tegendraadse computerhacker Lisbeth Salander in bijna heel Europa en in de VS bovenaan de bestsellerslijsten. Ook in Nederland nemen ze op de lijst van best verkochte boeken sinds een paar weken de eerste drie plaatsen in!

Stieg Larsson mocht het succes van zijn boeken helaas niet meemaken. In 2004 overleed de schrijver en journalist op vijftigjarige leeftijd aan een hartaanval, nog voordat zijn eerste boek gepubliceerd was. Websites: Boekhandel Venstra  Mannen die vrouwen hatenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.