Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Boekenweek 2020 met een gevarieerd programma bij Libris Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Libris Venstra
02-03-2020

Op zaterdag 7 maart 2020 begint de 85ste Boekenweek. Bij Libris Venstra een week vol activiteiten! Arthur van Amerongen trapt op zaterdag 7 maart af. De populaire schrijver/columnist is vanaf 16.00 uur te gast bij Libris Venstra, wordt geïnterviewd door Rob Muntz en signeert zijn nieuwe bestseller Dwarsdenker des Vaderlands. De toegang is gratis. Arthur van Amerongen (1959) woont in de Algarve en schrijft daar wekelijks zijn geruchtmakende columns voor de Volkskrant en HP/De Tijd. Hij studeerde Semitische talen en islam aan de Universiteit van Amsterdam. Van Amerongen was correspondent in het Midden-Oosten en werkte voor onder andere Vrij Nederland , Het Parool, De Groene Amsterdammer en de VPRO. Dwarsdenker des Vaderlands is zijn 12de boek. Toegang: vrij. Aanmelden: info@venstra.nl  of via 020-6419880.

Bij het Boekenfeest "REBELLIE" op zondag 8 maart van 11:00 - 18:00 in de Annakerk geven de auteurs Simone van der Vlugt, Jacobine van den Hoek, Machteld Siegmann en Robert Vuijsje acte de presence. Er is livemuziek en ook de mogelijkheid om te luisteren naar WordBites met hun Silent Poëtry Disco. Voor de sportieve lezers is er de BookCamp. Toegang: vrij.

Welbekend auteur Ilja Leonard Pfeijffer komt op vrijdag 13 maart naar de Amstelveense Bibliotheek om te vertellen over de totstandkoming en de context van zijn grootse Europese roman Grand Hotel Europa. Een indrukwekkend en prachtig geschreven boek over Europese identiteit, liefde in tijden van massatoerisme, en de spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio. Ilja Leonard Pfeijffer (1968) is een van de eigenzinnigste grootmeesters van de hedendaagse literatuur. Hij heeft naam gemaakt met een veertigtal boeken waaronder Grand Hotel Europa, die wereldwijd vertaald wordt. Pfeijffer woont en werkt in Genua. Organisatie i.s.m. Bibliotheek Amstelveen. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop via Bibliotheek Amstelland. €15,- voor leden, €17,50 voor niet-leden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 20219)

Het gebouw van de bibliotheek en Libris Venstra op het Stadsplein in Amstelveen


Op zaterdag 14 maart van 13:00 - 14:00 is Ish Ait Hamou in Libris Venstra om te vertellen over zijn roman Het moois dat we delen en om zijn boeken te signeren. Voor Het moois dat wij delen dook Ish Ait Hamou in de levens van Soumia en Luc om antwoord te krijgen op de vraag wat er gebeurt als de wegen van twee mensen uit totaal verschillende werelden elkaar kruisen? Genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2020.

Ish (1987) is afkomstig uit een sportieve familie. Zijn roots liggen in Marokko. Als kleine jongen raakte hij geïnteresseerd in dans. Op zijn achttiende kon hij als choreograaf aan de slag voor Adidas in Duitsland en kreeg hij de kans om voor grote agentschappen te choreograferen en shows te ontwikkelen. Het grote publiek kent hem vooral als choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance. Van jongs af aan schrijft Ish en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met die voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als verhalenverteller. Toegang: vrij. Aanmelden: info@venstra.nl of via 020-6419880.

Libris Venstra sluit de Boekenweek af op donderdag 19 maart 2020. Alex Boogers zal die avond geïnterviewd worden over zijn onlangs verschenen boek De zonen van Bruce Lee. Alex Boogers reisde samen met zijn 17-jarige zoon langs de Westkust van de Verenigde Staten, op zoek naar sporen van Bruce Lee. Het tweetal treft er ontroerende kruimels aan van de straatvechter die een wereldberoemd vechtkunstenaar werd; de vechtkunstenaar die een entertainer werd; de acteur die een compleet nieuw actiegenre schiep, de kungfu-god die wereldwijd miljoenen fans en bewonderaars kreeg, omdat ze wilden leren vechten en leven zoals hij.

Als opgroeiende puber in een onveilige omgeving klampte Boogers zich vast aan de inzichten van Lee. Inzichten die hij nu op zijn beurt doorgeeft in een indrukwekkend lange brief aan zijn zoon. Alex Boogers (1970) debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. Drie jaar later debuteerde hij met Het waanzinnige van sneeuw onder zijn eigen naam. Sinds die tijd heeft hij zich gevestigd als een vaste waarde in de Nederlandse literatuur. Zo won Alleen met de goden in 2016 de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd die roman genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Naast zijn werk als schrijver is Boogers een van de meest gevraagde auteurs als spreker op middelbare scholen om de jeugd weer aan het lezen te krijgen. Aanvang 20.00 uur. Toegang: € 7,50. Aanmelden: info@venstra.nl  of via 020-6419880. Adres: Boekhandel Libris Venstra Stadsplein 102A, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.