Bijgewerkt: 20 maart 2023

Boekenfeest 2020 in ANNA

Nieuws -> Cultuur

Bron: Gemeente Amstelveen/CPNB
02-03-2020

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen (bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek). Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

De gemeente Amstelveen ondersteunt culturele initiatieven die vanuit de inwoners komen van harte. Een voorbeeld hiervan is het Amstelveens Boekenfeest in ANNA dat steeds groter wordt. Om te kunnen uitbreiden en meer festiviteiten aan de vorig jaar drukbezochte dag te kunnen toevoegen, ondersteunt de gemeente de organisatie met subsidie. Op zondag 8 maart 2020 is de derde editie van het boekenevenement.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur met Jacobine van den Hoek voor het gebouw van ANNA


Het College B en W omarmt het idee van het Amstelveens Boekenfeest dat op een laagdrempelige manier inwoners van Amstelveen wil laten kennismaken met literatuur en de kracht van het verhaal. 'In de nieuwe Cultuuragenda 2020-2024 hebben wij de ambitie vastgelegd om alle Amstelveners, uit alle lagen van de bevolking, op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met kunst en cultuur. Daar sluit het Boekenfeest prachtig bij aan. Het gratis festival is bereikbaar voor iedere portemonnee. Het is mooi om te zien dat er ook behoefte aan bestaat gezien de grote opkomst vorig jaar in ANNA'- zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Auteurs 2020. Het initiatief van de Amstelveense auteur en columnist Jacobine van den Hoek trok de eerste keer zoveel geïnteresseerden dat de ruimte waar lezingen gehouden werden te klein was. Dit jaar is ervoor gekozen de schrijvers een podium in de kerk te geven, want Van den Hoek heeft een aantal mooie namen uitgenodigd: auteurs Simone van der Vlugt en Robert Vuijsje maken hun opwachting. Het podiumprogramma is vanaf verschillende plekken goed te volgen door het gebruiken van koptelefoons die ook voor Silent Disco worden gebruikt.

Er zijn meer festivalelementen aan het feest toegevoegd, zoals live muziek en kleine kunstzinnige en theatrale activiteiten. Zo kunnen bezoekers zichzelf laten fotograferen in de cover van een boek. Het Boekenfeest vindt normaal in februari plaats, maar vanwege een samenwerking met CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) wordt het dit jaar geprogrammeerd tijdens de Boekenweek. Het thema van het Boekenfeest is ‘Rebellie’. De opening wordt om 11.00 uur verricht door wethouder Raat. Adres: ANNA Amstelveen, Amsterdamseweg 22, 1182 HD Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.