Bijgewerkt: 22 september 2023

Boek een gratis adviesgesprek met een energiecoach in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-03-2021

In Amstelveen zijn inmiddels vijf energiecoaches actief, die inwoners kunnen helpen bij het besparen van energie in hun huur- of koopwoning. De energiecoach, opgeleid door het Energieloket Amstelveen, is een vrijwilliger die huiseigenaren en huurders tips geeft over energiebesparing in een online een-op-een gesprek. De coach bespreekt energiebesparende maatregelen, zoals kleine kostenbesparende activiteiten en subsidiemogelijkheden.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'De energiecoaches zijn Amstelveners uit de buurt of de wijk die andere inwoners willen motiveren en inspireren om aan de slag te gaan met duurzame maatregelen. Ze laten zien hoe je comfortabeler en energiezuiniger kan wonen. Inwoners met vragen over ledverlichting, radiatorfolie of andere (kleine) maatregelen in huis kunnen een afspraak inplannen met de coach. Ook wijst de energiecoach op de regelingen die er zijn in Amstelveen en subsidiemogelijkheden. Ik wens de deskundige en gemotiveerde energiecoaches veel succes.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid


Boek een gratis adviesgesprek. Inwoners die meer willen weten over de mogelijkheden om energiezuiniger en comfortabeler te wonen kunnen een afspraak inplannen op de pagina Energiecoaches Amstelveen. Vanwege de huidige maatregelen rondom COVID-19 vinden de gesprekken voorlopig telefonisch of online plaats.

Ook interesse om energiecoach te worden? Inwoners die interesse hebben om zelf opgeleid te worden tot vrijwillige energiecoach, kunnen zich aanmelden op de website Word energiecoach aan huis. Iedereen die voor de gemeente Amstelveen aan de slag gaat moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De kosten voor de verklaring worden vergoed. Kijk ook: https://regionaalenergieloket.nl/amstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.