Bijgewerkt: 18 augustus 2022

Blueslegende Matt Schofield keert terug naar Nederland

Nieuws -> P60

Bron: P60
09-11-2011

Blueslegende Matt Schofield keert terug naar Nederland om zijn langverwachte nieuwe studioalbum Anything But Time te presenteren. Naast festivals, doet de gitarist ook verschillende concertzalen aan. Wederom is P60 een van de podia die getalenteerde muzikant mag ontvangen.De Britse bluesartiest Matt Schofield wordt wereldwijd gezien als een van de meest onderscheidende en innovatieve gitaristen van de laatste tijd. Volgens het Guitar & Bass Magazine behoort hij zelfs tot de top 10 bluesgitaristen aller tijden, tussen Eric Clapton en Peter Green. Afgelopen zomer kwam het nieuwe album van de gitarist uit: Anything But Time.

Schofield Amstelveen
(Foto Christie Goodwin - 2011)

Matt Schofield


Tijdens de opnames van het album werkte Matt samen met de welgerespecteerde producer John Porter. De Brit staat bekend om de wijze waarop hij de authentieke sound van de American Blues weet te pakken. "Ik groeide op met platen die door John Porter waren geproduceerd, zoals B.B. King, Buddy Guy, Otis Rush en tientallen anderen." aldus Schofield.

"We zijn direct met schrijven begonnen en zaten op één lijn. Ik wist dat het materiaal in goede handen was en het geeft een rustgevend gevoel wanneer je alleen met schrijven, spelen en zingen bezig bent." Anything But Time kenmerkt zich door Matt Schofield's virtuositeit. Een soulvolle mix van hedendaagse en klassieke blues, blues-rock, funk en Schofield's onderscheidende swingende grooves.

In zijn relatief korte carrière brachten Schofield’s kwaliteiten hem op het podium met mensen als Robben Ford. Daarnaast kreeg hij vier sterren in het Penguin Book of Blues Recordings – een onderscheiding die twee nog levende gitaristen ooit behaalden. Voor de echte bluesliefhebber is een optreden van Matt Schofield meemaken dan ook een must. Op 18 november 2011 staat hij in P60. Voor meer informatie over Matt Schofield, de avond in P60 en kaartverkoop kunt u terecht op www.p60.nl en www.mattschofield.net.

QUOTES:

“Met Anything But Time levert Matt Schofield een top schijf af en bevestigd hij wederom zijn klasse als muzikant.We mogen eigenlijk niet meer spreken van een talent maar een gevestigde naam waar we de komende jaren zeker nog veel plezier aan zullen gaan beleven.” (Bluesmagazine, 1 juni 2011)

“Ook England finest young guitarplayer heeft een nieuwe uit. Ik heb het over Matt Schofield. De brave borst wordt écht alleen maar beter en het aardige is; dat dit album gewoon een ietsje minder vernis lijkt te hebben…het is een tikje gruiziger…kortom opnieuw een aanrader.” (Arrow Classic Rock’s “Bluesbox”, 1 juni 2011)

“De Britse bluesgitarist, zanger en songwriter Matt Schofield is zonder twijfel één van de meest getalenteerde muzikanten die de Britse blues scene heeft voortgebracht! Deze CD is een absolute aanrader!” (Bluesrockpagina)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.