Bijgewerkt: 18 augustus 2022

Bluesgitarist Popa Chubby treedt op in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
17-11-2014

Popa Chubby staat ook wel bekend als 'The Big Man From The Bronx': niet enkel om zijn postuur, maar ook om zijn kwaliteiten als blueszanger en - gitarist. Een gigantisch muzikant, een begrip in de blues wereld. Waar hij ooit als 13-jarige begon met het bespelen van de drums, werd hij na het horen van The Rolling Stones verliefd op de gitaar en is al snel overgestapt.

Vorige maand kwam zijn nieuwe plaat “I’m Feeling Lucky” uit. Dit album was voor de muzikale veteraan een kans om in een ontspannen omgeving te reflecteren op zijn uitgebreide carrière en talloze ervaringen. Opgenomen in Popa’s thuisstudio heeft hij twee zeer bijzondere gasten op het album: zangeres Dana Fuchs en bluesgitarist Mike Zito.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2014)

Theodore Joseph 'Ted' Horowitz (1960), die onder de artiestennaam van Popa Chubby speelt (een spel op de slang idioom 'pop a chubby' betekent, dat hij een erectie krijgt), is een Amerikaanse elektrische blues zanger, songwriter en gitarist


Inmiddels draait hij al 25 jaar mee in het live circuit, waar hij eind jaren ’70 in rolde als “een opstandige jongen met een slechte afro en een gloednieuwe Gibson Midnight Special gitaar”. Met een uitstap naar andere genres hier en daar, signeerde hij is 1995 bij Sony en maakt hij sindsdien platen waar blues liefhebbers geen genoeg van krijgen.

Naast dat Chubby bergen aan eigen materiaal heeft is hij ook niet vies van een cover op zijn tijd. Zo heeft hij een geweldige versie van ‘Somewhere Over the Rainbow’ (hieronder te bekijken), en heeft hij in 2006 een set van drie live-cd’s  uitgebracht met Hendrix-covers. “It’s been 25 years and I'm still standing,” verkondigt Popa Chubby. Voorlopig blijft hij gelukkig ook nog staan; te beginnen met 27 november 2014 in P60! Donderdag 27 november // deur open 20:00 // aanvang 21:00 // vvk € 16 // deur € 17,50. Tickets: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=96715 Meer informatie: http://www.p60.nl/agenda/721Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.