Bijgewerkt: 18 april 2021

Bloggen vanuit het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: ZHA
14-06-2012

Ruim drie weken heeft DJ Rick Leliveld uit Amstelveen in Ziekenhuis Amstelland gelegen. Na een ongeluk op de werkvloer moest Rick geopereerd worden aan zijn been. In zijn blogs laat Rick zien dat een ziekenhuisopname ook leuke momenten kent.

Na het ongeluk leek in eerste instantie de schade aan zijn been mee te vallen, maar een dag later werd hij toch in Ziekenhuis Amstelland geopereerd. Een snee van ruim 30 centimeter was het resultaat en Rick moest in het ziekenhuis herstellen.

Leliveld Amstelveen
(Foto ZHA - 2012)

Rick Leliveld in het ziekenhuis


Om de tijd te doden en zijn ‘kwetsuur’ - zoals hij het zelf noemt - van zich af te schrijven heeft hij zijn gehele ziekenhuisopname een blog bijgehouden. In eerste instantie informeerde hij via zijn blogs familie en vrienden over zijn verblijf in het ziekenhuis. Maar zijn verhalen blijken een hit, inmiddels heeft hij al bijna 9000 pageviews.

Ook leuke momenten

In zijn blogs laat Rick zien dat een ziekenhuisopname ook leuke momenten kent. Rick heeft het duidelijk naar zijn zin gemaakt in het Amstelveense ziekenhuis. Sushi eten met zijn moeder, of de eerste wedstrijd van Nederland op het EK kijken met vrienden op zijn kamer.

Ook via Twitter houdt hij contact met zijn omgeving. “Social media is een prachtig medium als je in het ziekenhuis ligt. Fantastisch, dat ik zo contact kan houden met vrienden en familie, maar ook dat ik van het ziekenhuis reacties heb gehad.” Want door een simpele tweet over zijn lege snoeppot, is deze weer persoonlijk aangevuld door een bloglezer en medewerker van het ziekenhuis.

Door bloggen

Op dag 24 van zijn opname mag Rick thuis verder herstellen. “Thuis zal ik m'n blogs nog even nalezen als een dagboek. Toch wel leuk, dat dit grapje zo uit de hand is gelopen”, laat hij in zijn laatste blog weten. Mét de belofte dat hij ook thuis verder zal schrijven.

Meelezen met Rick? Kijk op zijn blog of Twitter. Volg Ziekenhuis Amstelland op Twitter en/of FacebookAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.