Bijgewerkt: 17 juni 2024

Bloemrijke exposities in Galerie Sous-Terre

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Constantijn Hoffscholte
29-01-2018

In de zomer van 2018 opent op de locatie van Galerie Sous-Terre in Aalsmeer het Flower Art Museum. In de aanloop daar naartoe organiseert de galerie als voorproefje een tweetal exposities met kunstenaars die worden geïnspireerd door bloemen en planten. De nieuwe expositie bevat werk van 25 verschillende kunstenaars. Tezamen bieden zij een veelkleurig en uiteenlopend palet aan beeldende kunst, fotografie en schilderkunst. De verbeelding van de bloem staat centraal en vormt voor elke kunstenaar op zijn, of haar eigen manier een leidraad.

Foto Amstelveen
(Bron Flower Art Museum - 2018)

Schilderij van Rolf Weijburg: 'Funafuti, Friday afternoon' 2017 Kleurets/aquarel,25x30 cm uit: Atlas of the World's Smallest CountriesVoor de één staat de bloem symbool voor vrolijkheid en levensgeluk, zoals in het werk van de Rotterdamse beeldend kunstenaar Peter Bastiaanssen, die onder meer kleurige ‘boeketten’ toont. Voor de ander gaat het om de spirituele en mystieke kracht van natuurlijke vormen, zoals in de op Oosterse leest geschoeide schilderijen van Louise van Eenennaam-Mulder, of de krachtige doeken van Dorrit Klomp. Weer anderen benadrukken de bloem als symbool van schoonheid, of als exotisch ingrediënt in hun werk, zoals in de fascinerende kleuretsen van Rolf Weijburg.

De nieuwe expositie met werk van deze en andere kunstenaars is vanaf zondag 4 februari 2018 te bekijken in de galerie aan de Kudelstaartseweg 1, recht tegenover de watertoren. Deze dag is een aantal exposerende kunstenaars zelf aanwezig. Iedereen is van harte welkom tussen 13.00 en 17.00 uur. De expositie is daarna elke zaterdag- en zondagmiddag tot eind maart gratis te bezoeken. De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en doordeweeks op afspraak (tel. 0297-364400/ info@galerie-sous-terre.nl ). Meer informatie: www.sous-terre.nl .

Foto Amstelveen
(Bron Flower Art Museum - 2018)

Schilderij van Katinka Krijgsman: 'Tulips by the sea' - giclee print 65x65 cmFlower Art Museum. De expositie is een voorbode van de nieuwe invulling van de galerie vanaf medio 2018. Dan opent op deze locatie het Flower Art Museum. Weinig thema’s in de kunst bestrijken zo’n breed scala en inspireren zoveel uiteenlopende kunstenaars als de bloem. Dat verdient een bijzondere plek. Die plek komt er nu in Aalsmeer, de bakermat van de Nederlandse sierteelt.

In de komende maanden wordt de galerie stap-voor-stap omgevormd tot museum. De buitenruimte krijgt een opknapbeurt en ook de indeling van de binnenruimte wordt aangepakt. Het Flower Art Museum gaat samenwerken met diverse lokale en regionale organisaties op het gebied van cultuur en toerisme. Meer informatie volgt in de komende maanden. Het museum nodigt kunstenaars en kunstverzamelaars die hun werk tentoon willen stellen uit om te reageren. Dit kan door een foto van het werk, (waarin de bloem centraal staat) te mailen naar info@flowerartmuseum.nl, met vermelding van adres en telefoonnummer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.