Bijgewerkt: 22 juli 2024

Bloemenfoto beeldbank van FloraHolland groeit snel

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
19-04-2011

Aalsmeer - Het aantal kwekers, dat zelf productfoto's maakt van de aan te voeren partijen bij de klok neemt sterk toe. Met het plaatsen van eigen productbeelden overschreed Leliekwekerij AS&K van Klaveren onlangs de grens van 50.000 actieve foto's in de beeldbank voor bloemen. Met een feestelijke taart, bezorgd door veilingmeesters van FloraHolland Rijnsburg, werd deze mijlpaal op de kwekerij gevierd.

tulpen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Lente tulpen


Belang van foto's

De productfoto's die een kweker bij beeld(ondersteund) veilen meestuurt, worden tijdens het veilen getoond op het klokfront en in het beeldscherm van de KOA-inkoper. De foto's geven inkopers een reëel beeld van de aangevoerde partij. Dat het meesturen van actuele productfoto's belangrijk is, wordt ook door andere leliekwekers onderstreept.

Leliekweker John van Ruijven uit Kwintsheul veilt al 33 jaar lelies bij FloraHolland. "Na een leliebijeenkomst over digitaal zaken doen, ontdekte ik hoe belangrijk het was, dat een exporteur actuele partijfoto's kan gebruiken in zijn webshop", vertelt Van Ruijven. "Een goede partijfoto zorgt ervoor dat de klant veel sneller wil kopen."

 Ondernemer Van Ruijven installeerde een fotostudio op zijn kwekerij. Daar worden dagelijks nieuwe foto's gemaakt van lelies die naar de veiling gaan. "Het is een investering, maar als kweker moet je hier wel in geloven. De inkoper wil toch zien wat hij koopt."

Foto's ook downloaden voor webshops

Sinds begin april 2011 is het voor inkopers ook mogelijk om de productfoto's uit de centrale beeldbank te downloaden voor gebruik in eigen webshops. Naast de beschikbaarheid van representatieve foto's blijft uiteraard ook de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie belangrijk.

Steeds meer bedrijven kopen hun bloemen en planten in op basis van aanvoerinformatie met ondersteuning van foto's. Voor vragen kunnen kwekers contact opnemen met de eigen veilingmeester of informatie bekijken op www.floraholland.com/beeldveilen .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.