Bijgewerkt: 20 juli 2024

Bloemencorso foto’s uit 1964 opgedoken

Nieuws -> Oproep

Bron: Amstelveenweb.com
19-04-2008

Amstelveenweb.com kreeg een e-mail van de heer Robert Jaarsma, waarin hij meldde dat hij 29 scan's van dia's van het Bloemencorso in 1964 op de Sportlaan in zijn bezit had. Deze dia’s werden destijds door één van zijn ouders gemaakt. Hij vroeg Amstelveenweb of wij deze foto’s konden gebruiken om bij de foto’s van de andere Bloemencorso’s te plaatsen.

Dat hoefde hij niet twee keer te vragen, want Amstelveenweb is altijd enorm blij met bijdragen als deze. Wij zijn altijd geïnteresseerd naar foto’s en verhalen van en over Amstelveen en publiceren deze graag. Hierdoor kan menig Amstelvener en ex-Amstelvener weer met weemoed teruggaan naar de tijd van toen. En dit leidt dan weer tot nieuwe bijdragen van foto’s of oude boekjes voor Amstelveenweb.

Bloemencorso 1964 Amstelveenweb
(R. M. Jaarsma - 2008)

Het fanfarenkorps marcheert op de Sportlaan in 1964


De verzameling foto’s van de heer Jaarsma is nu te bezichtigen op Amstelveenweb. Omdat de dia’s behoorlijk geel waren geworden, is er een beetje kleurcorrectie toegepast, maar voor de rest zijn ze ongemoeid gelaten.

Helaas zijn er geen beschrijvingen van de praalwagens, maar de foto’s spreken voor zich. Het Bloemencorso in 1964 had het thema “Varend volk” en werd op zaterdag 5 september gereden door de straten van Aalsmeer en Amstelveen. Mocht u toch nog informatie hierover hebben, dan is die van harte welkom. Maar ook als u thuis toevallig nog dergelijk oude foto’s, dia’s, documenten heeft, stellen we het zeer op prijs als u dit voor publicatie ter beschikking wilt stellen aan Amstelveenweb. Dat kan via stefan@amstelveenweb.com.

Bloemencorso Aalsmeer

Het officiële jaarlijkse bloemencorso van Aalsmeer begon in 1948 toen prinses Juliana op 6 september 1948 Koningin der Nederland werd. Om dat te vieren werden een paar praalwagens met bloemen gedecoreerd en door de straten van Aalsmeer gereden. Omdat dit zo succesvol bleek, werd een stichting opgericht, die in de resterende 60 jaar het corso met veel plezier organiseerde.

Gedurende de loop der jaren veranderde er wel het een en ander, zowel aan de optocht als aan de wagens. Kwam eerst de optocht nog met veel tromgeroffel aan, met verschillende fanfaren korpsen tussen de praalwagens, langzaam maar zeker werd dat minder. In 2007 vond het laatste jaarlijkse bloemencorso plaats.

Zie verder: Bloemencorso Varend volk - 1964  Foto's in Geschiedenis: BloemencorsoAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.