Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Bloeiende kern in Amstelveen

Nieuws -> Natuur

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb.com
22-04-2007

Amstelveen kreeg ook dit jaar een bloeiende kern. De groenstrook aan aan de Handelsweg die in het Stadshart van Amstelveen ligt werd daarvoor gebruikt. Op zaterdag 21 april 2007 tussen 14.00 uur en 15.00 uur werd er een feestelijk tintje gegeven aan de start van de bloeiende kern die dit jaar voor de derde keer wordt ingericht.

Bloeiende kernen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De zaai-actie werd begeleid door sfeervolle harmonicaspelAlle inwoners van Amstelveen werden uitgenodigd om mee te helpen met het inzaaien van deze plek met bijzondere bloemen en planten. Elke deelnemer kreeg als attentie een zakje bloemenzaad mee naar huis. De muzikale omlijsting werd verzorgd door kinderen van de muziekschool Amstelveen.

Bloeiende kernen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Bij de stand kon men verschillende natuurboeken en zaden en informatie krijgenBiodiversiteit

Bloeiende Kernen is een initiatief van Stichting De Nationale Proeftuin. Deze is in 2001 opgericht om Nederlanders actiever te betrekken bij de biodiversiteit, de soortenrijkdom in de natuur. Zij organiseert de actie samen met de landelijke natuurorganisaties IVN, KMTP/Groei & Bloei en het AVVN. Aan de actie doen inmiddels bijna 50 Nederlandse gemeenten mee. In Amstelveen wordt de actie georganiseerd vanuit de werkgroep Natuurlijk Tuinieren van de Amstelveense Groenraad in samenwerking met de gemeente.

Bloeiende kernen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Kinderen van de Muziekschool Amstelveen hebben met hun vioolspel de actie opgevrolijktNu al een succes

Alle deelnemende gemeenten, waaronder ook Amstelveen, pakken de actie zeer enthousiast op. De zaaiactie laat een klein paradijs met bloemen terugkeren zoals bijvoorbeeld de korenbloem, de klaproos en de gele ganzenbloem. De weelderige bloemenzeeën in de stads- en dorpsharten zullen daarmee een symbool zijn voor de kracht en schoonheid van biodiversiteit.

Bloeiende kernen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Rinus Hofs, teamleider wijkbeheer gemeente Amstelveen benadrukte in zijn toespraak, hoe belangrijk zijn de bloeinde kernen in de stedenDe teruggang van biodiversiteit is sinds het biodiversiteitsverdrag van Rio de Janeiro (1992) aandachtspunt van overheden over de hele wereld. Verder is de actie een promotie van het al succesvolle gratis ruilen van zaden via Internet: www.denationaleproeftuin.nl  Iedere Nederlander met een tuin kan zo een elegante en concrete bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Bloeiende kernen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

En eindelijk kon gezaaid wordenMeehelpen

Het onderhoud van de bloeiende kern wordt gedaan door een enthousiaste groep vrijwilligers. Wie één keer in de maand wil meehelpen met het onderhoud van de 'bloeiende kern' kan daarover contact opnemen met Jeanine Brederoon, telefoon 020-6435836.

Meer informatie over De Nationale Proeftuin is te vinden op de website: www.denationaleproeftuin.nl


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.