Bijgewerkt: 21 juni 2024

Blauwe zone op parkeerterreinen bij Sportpark 't Loopveld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-04-2024

Vanwege de overlast die langparkeerders veroorzaken op het grote parkeerterrein van Sportpark 't Loopveld, geldt sinds kort op alle parkeerterreinen langs de Aanloop een maximale parkeerduur van 3,5 uur. Binnenkort plaatst de gemeente Amstelveen bij het grote parkeerterrein ook een hoogtebalk om kampeervoertuigen te weren.

Om te voorkomen dat langparkeerders uitwijken naar het parkeerterrein aan de zijde van de Saskia van Uylenburgweg is ook hier een blauwe zone ingesteld. Door invoering van de blauwe zone ontstaat er meer ruimte om te parkeren voor gebruikers van het sportpark, wat de verkeersveiligheid bevordert.Overlast. Er is al langere tijd sprake van problematiek rondom langparkeerders op het parkeerterrein aan de Aanloop, waar plek is voor 230 auto’s. Langparkeerders hielden zo’n honderd parkeerplaatsen bezet. 'Nadat we een brandbrief van een van de sportclubs ontvingen die waarschuwde voor verkeersonveilige situaties tijdens drukke sportweekenden, hebben we besloten direct actie te ondernemen. In dat kader is een verkeersbesluit genomen om een hoogtebeperking en een maximale parkeerduur in te kunnen stellen. We zullen hierop handhaven. Mocht dit alles onvoldoende blijken, dan kijken we naar aanvullende maatregelen. Tegelijkertijd wil ik ook een beroep doen op sporters en ouders van sportende kinderen om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Dit verlaagt de parkeerdruk en bevordert de verkeersveiligheid op piekmomenten, zoals in het weekend'- zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Parkeren, Sport en Verkeer.

Handhaving. De blauwe zone geldt van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 18.00 uur op alle parkeerterreinen rond Sportpark ’t Loopveld, zowel aan de Aanloop als op de Saskia van Uylenburgweg. Hier mag maximaal 3,5 uur aaneengesloten geparkeerd worden. Er wordt per direct gehandhaafd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.