Bijgewerkt: 1 december 2022

Blauwe zone op het parkeerterrein Oude Dorp naast de Museumtramlijn

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-08-2022

De gemeente Amstelveen is voornemens een blauwe zone aan te leggen op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn bij het Oude Dorp. Gebleken is dat er overdag vaak onvoldoende parkeermogelijkheden zijn in de directe omgeving van de winkels, horeca en fysiotherapiepraktijk.

Om het Oude Dorp verkeersluw te maken zijn eind vorig jaar verzinkbare paaltjes geplaatst in de Stationsstraat, Dorpsstraat en Zetveld. Deze maatregel is genomen om het gebied verkeersveiliger te maken en doorgaand verkeer te weren. Inwoners en ondernemers konden bij de invoering van de maatregel een ontheffing krijgen. De maatregel heeft tot gevolg dat andere automobilisten moeten parkeren op parkeervoorzieningen rondom de oude dorpskern. De parkeerdruk rondom het Oude Dorp is hoog. Daarom zijn begin van de zomer in het Oude Dorp al parkeerverwijsborden aangebracht die verwijzen naar het parkeerterrein aan de Doorweg en bij het raadhuis.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Fysiotherapeuten Dimitry Roschar (links) en Robby Boes (rechts) van fysiotherapiepraktijk Karel Muns, Marri-Anne Koudijs en Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer


Bereikbaarheid. 'Het parkeerterrein naast de Museumtramlijn staat overdag vaak helemaal vol, waardoor bezoekers op grotere afstand van het Oude Dorp moeten parkeren. Dit betekent voor oudere Amstelveners of mensen die slecht ter been zijn dat zij de fysiotherapeut of de winkels en horeca slecht of niet kunnen bereiken. Het invoeren van een blauwe zone kan hiervoor een goede oplossing zijn. Daarmee houden we plekken beschikbaar voor bezoekers van het Oude Dorp' -zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer.

Blauwe zone. Op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn worden 15 parkeerplaatsen aangemerkt als een blauwe zone. Hier geldt een maximale parkeerduur van 2,5 uur. Het streven is om de blauwe zone de eerste helft van september in te voeren. Op dit moment wordt het benodigde verkeersbesluit voorbereid. Op het verkeersbesluit volgt nog een bezwaartermijn van 6 weken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.