Bijgewerkt: 24 april 2024

Blauwalg is gevonden in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
29-07-2022

Bij kwaliteitscontrole van het zwemwater in de Grote Vijver in het Amsterdamse Bos heeft de Provincie Noord-Holland blauwalg geconstateerd. We raden af de komende dagen hier te zwemmen. De kwaliteit van het zwemwater in de Grote Vijver, waar een gedeelte is afgezet als officiële zwemlocatie, wordt regelmatig door de Provincie Noord-Holland onderzocht.



Woensdag 27 juli 2022 is door de controleurs blauwalg geconstateerd in de officiële zwemlocatie in de Grote Vijver. We adviseren de komende dagen hier niet te zwemmen. De zwemwaterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd. Zodra de kwaliteit weer in orde is, vermelden wij dit op onze website. Kijk op zwemwater.nl voor actuele informatie over officiële zwemlocaties en over blauwalg.

Bosbaan. Vorige week werd ook al in de Bosbaan en op andere plaatsen in het Bos algenbloei geconstateerd. We raden voorlopig af te zwemmen in de wateren van het Bos die met elkaar in verbinding staan. Dit betreft niet de kinderbadjes in het Bos (die staan niet in verbinding met de wateren in het Bos).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.