Bijgewerkt: 17 mei 2022

Blauw vlak de lucht in

Nieuws -> Cultuur

Bron: Jan Schoonhoven jr.
08-04-2011

Op zondagmiddag 10 april 2011 zal de Amstelveense kunstenaar, Jan Schoonhoven jr. (1975) in de tuin van de Franciscanen in Megen één van zijn kunstwerken genaamd 'Blauwe vlak' aan een ballon naar de hemel doen opstijgen.

Jan Schoonhoven is de kleinzoon van de gerenommeerde kunstenaar Jan Schoonhoven sr. Jan jr. vindt veel inspiratie in de zee en haar oneindigheid. Om die reden heeft hij op 2 maart 2011. tussen Den Helder en Texel uit erkentelijkheid een kunstwerk aan de zee teruggegeven. Twaalf dagen later spoelde het op de “Razendebol” van Texel aan, waar het door de strandvonder Hans Eelman werd gevonden.

schoonhoven  Amstelveen
(Foto J. Schoonhoven - 2011)

Jan Schoonhoven jr.: -'Blauw vlak' - met de ballonnen


Het vervaardigen van de blauwe vlakken is voor Jan Schoonhoven jr. een contemplatieve ervaring. Jan Schoonhoven jr. bezoekt al 15 jaar het Franciscaner klooster in Megen, waar hij veel inspiratie vindt om zijn kunst te vervaardigen. Om zijn dankbaarheid hierin tot uitdrukking te brengen laat Jan jr. zijn “Blauw vlak” aan een ballon ten hemel opstijgen in de tuin van de broeders.

Bij die gelegenheid zal Jan jr. ook twee kunstwerken aanbieden aan de gardiaan van de broeders. Tekst: Fer van der Reijken – Franciscaner klooster in Megen, in provincie Noord-Brabant. Zondag 10 april 2011, 15.00 uur Communiteit Franciscanen Kloosterstraat 6 5366 BH Megen. Voor meer informatie over Jan Schoonhoven jr. en zijn werk: www.janschoonhovenjr.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.