Bijgewerkt: 20 juli 2024

Biologische markt Amstelveen succes

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Weekblad
12-12-2007

De wekelijkse biologische markt in het Stadshart is een succes. In 2004 begon de markt met negen kooplieden. Dat zijn er nu negentien. De gemeente wil de markt wel binden aan meer regels.

De markt is gestart als experiment om na te gaan of deze aanslaat bij het publiek en marktkooplui. Met een groeiende belangstelling voor biologische voedingsproducten ziet het beeld er goed uit. De markt is iedere dinsdag te vinden op het Stadsplein tussen de zuidelijke passage van de Rembrandthof en de Galerij/Pieter Lastmanweg. Nu het experiment geslaagd is wil de gemeente er een officiële markt van maken.

Biologische markt Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De biologische markt op een dinsdagmiddag in december 2007


De markt blijft op dinsdag. ,,Dat past in ons streven om meer reuring te krijgen in het Stadshart,” zegt wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot. ,,Op vrijdag en zaterdag is er al wat meer te doen, maar op andere dagen veel minder. De markt op dinsdag helpt meer activiteit te krijgen door de hele week heen.”

Door de formalisering wordt de markt wel gebonden aan de verkoop van echt biologische producten. ,,Dit om te voorkomen dat er oneerlijke concurrentie ontstaat met bijvoorbeeld de Versgroep in het Stadshart,” zegt Groot. Ook wordt er een evenwichtig branchepatroon vastgesteld. Het aantal kooplieden kan verder toenemen tot maximaal 25.

Producten die op de markt worden aangeboden betreffen onder meer aardappelen, groente, fruit, vlees, brood, banket, zuivel, kaas, vis, sappen, en paddestoelen, maar ook nonfood goederen als textiel, keramiek, huisnijverheid, sieraden en spirituele artikelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.