Bijgewerkt: 3 maart 2024

Bijzondere lezing van Adriaan van Dis in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
14-02-2015

Adriaan van Dis komt naar Aalsmeer. Tijdens de 80ste Boekenweek (van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2015) met als thema 'waanzin' en onder het motto: Te gek voor woorden, is hij te gast in het gebouw van de Doopsgezinde gemeente Aalsmeer. Hier organiseert de bibliotheek in samenwerking met Boekhuis Aalsmeer en KCA deze bijzondere lezing.

Foto Amstelveen
(Foto Annaleen Louwes - 2014)

Adriaan van Dis (1946) is een auteur, journalist en televisiepresentator, die in 1983 als schrijver debuteerde met de novelle 'Nathan Sid'


Adriaan van Dis vertelt hierin over zijn meest recente roman. Deze tragikomedie met de titel 'Ik kom terug' gaat over de grote afwezige in zijn romans: zijn moeder. Na een lang leven van zwijgen en buitensluiten begint een moeder opeens te praten tegen haar zoon – aarzelende ontboezemingen over grensoverschrijdende liefde, verraad en drie oorlogen. Hij, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een voorwaarde: hij moet haar een zachte dood bezorgen. Ik kom terug is een tragikomedie over het woeste leven van een vrouw die terugkijkt op haar eeuw.

Adriaan van Dis werd geboren in 1946 in Bergen NH. Hij groeide op te midden van halfzussen en ouders met een Indische geschiedenis. Inmiddels is Van Dis een van de meest gelauwerde schrijvers van Nederland. Daarnaast vergaarde Van Dis roem als presentator van uiteenlopende televisieprogramma's als 'Hier is... Adriaan van Dis', 'Zomergasten' en 'Van Dis in Afrika'.

Maandag 9 maart 2015 - 20.15-22.00 uur - Doopsgezinde gemeente, Zijdstraat 55, 1431 EB Aalsmeer. Prijs € 17,50. Pashouders € 16,- In de voorverkoop geldt nog een korting van € 1,-. Alle prijzen zijn inclusief een drankje. Kaarten voor de lezing zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken, of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.