Bijgewerkt: 18 mei 2024

Bijzondere expositie van fotograaf Jan van Breda bij Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Platform C-Amstelveen
10-05-2019

Een bijzondere expositie bij Kunstuitleen Amstelveen van portretten met mensen met een niet aangeboren hersenletsel met nooit eerder getoonde foto’s van fotograaf Jan van Breda.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Jan van Breda op 2 augustus 2015 in het Museum Jan van der Togt tijdens de opening van zijn foto-expositie


Bij Platform C | Kunstuitleen Amstelveen is momenteel een indrukwekkende expositie BRAINSTORM [I’m not alone] van fotograaf Jan van Breda gaande. In 2015 werd Jan van Breda (Amstelveen, 1958) een zogenaamde goedaardige brughoektumor geconstateerd en operatief weggenomen.

Foto Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2019)

De flyer van de expositie 'Brainstorm' van Jan van Breda in de Kunstuitleen Amstelveen


Hij kampte toen al jaren met vage evenwichtsklachten, eenzijdige doofheid en een verstoorde motoriek. Verpleegkundige van de afdeling neurochirurgie LUMC, Dirk Beijk, zag op tijd dat het helemaal mis ging en kwam in actie. O.a. een bacteriële hersenvliesontsteking trad op als complicatie. Aan hem draagt Van Breda dit project en deze expositie op.Na deze gebeurtenis besloot Van Breda om de serie BRAINSTORM te maken. Een serie van 38 portretten van lotgenoten met een niet aangeboren hersenbeschadiging. Jan is zelf erg blij met het eindresultaat. Buiten zijn eigen lichte beperkingen was dit uitermate persoonlijke project een enorme worsteling. Zijn fotografie is herkenbaar, schilderachtig met een mooie balans van licht en donker met een 'rauw' randje. Deze nooit eerder getoonde foto’s zijn te zien t/m donderdag 30 mei 2019 aan het Stadsplein 99.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.