Bijgewerkt: 20 mei 2022

Bijzondere expositie in Ouderkerk met 16 kunstenaars

Nieuws -> Cultuur

Bron: Rob den Boer
28-04-2011

Op zondag 8 mei 2011 om 15.00 uur wordt in de protestantse kerk in Ouderkerk aan de Amstel, Hoger Einde Zuid 22, een tentoonstelling geopend met werk van 16 beeldend kunstenaars in uiteenlopende disciplines.

De opening wordt verricht door de bekende schilder Jan Sierhuis. Aan de tentoonstelling nemen beeldend kunstenaars deel die zeer divers werk maken, zowel qua materiaal als stijl. Zij vormen geen vaste groep, maar hebben elkaar gevonden op de instelling, waarmee zij met hun kunst bezig zijn. De werking van de gewelfde ruimte van het kerkje, met haar unieke lichtinval, geeft het geheel een bijzondere uitstraling.

Amstelkerk Amstelveen
(Bron Rob den Boer - 2011)

De flyer van de tentoonstelling in Ouderkerk aan de Amstel


Deelnemende kunstenaars: Frits Kraay, Neely Schaap, Chantal Sion, Rob den Boer, Titus Brein, Theodor Schokker, Ron van den Bosch, Lia van Vugt, Marco van der Mijhoever, Karin Marseille,  Henk Rijzinga, Roy Jongeling, Monica van Rijn, Rosalie Solleveld, Pierik L'Istelle, Nadjezda Schokker.

Openingstijden

De tentoonstelling is van zaterdag 7 t/m zondag 29 mei te zien in de Protestantse kerk in Ouderkerk aan de Amstel, Hoger Einde Zuid 22, geopend zaterdag en zondag 12-17 uur. Toegang vrij.

Bereikbaarheid

De kerk is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 175 stopt voor de brug bij de halte Brug/Hoger Einde, op twee minuten loopafstand. U kunt ook bus 300 nemen, uitstappen halte Ouderkerk aan de Amstel, lopen ca. 15 minuten. Voor en rondom de kerk is voldoende parkeergelegenheid voor als u met de auto komt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.