Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Bijstandsuitkering aanvragen is weer mogelijk per gezinslid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-08-2012

De Wet werk en bijstand (WWB) is gewijzigd: de huishoudinkomenstoets is met terugwerkende kracht afgeschaft per 1 januari 2012. Dit betekent, dat bij de aanvraag voor een bijstandsuitkering niet meer wordt gekeken naar het inkomen van alle gezinsleden. Bij de beoordeling van een aanvraag tellen alleen het inkomen en het vermogen van de aanvrager en zijn, of haar (eventuele) partner mee.

De verandering in de WWB kan in bepaalde gevallen betekenen, dat Amstelveners – met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012 – alsnog recht hebben op een bijstandsuitkering. In dat geval kan tot en met 17 september 2012 een uitkering worden aangevraagd via het Werkplein Amstelvenen. Een medewerker van de gemeente zal uiteindelijk beoordelen, of met terugwerkende kracht een bijstandsuitkering wordt toegekend.

Naar verwachting worden de (technische) wijzigingen in de WWB die het afschaffen van de huishoudinkomenstoets met zich meebrengt, op woensdag 19 september 2012 in de gemeenteraad besproken.  Meer informatie op de website van de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.