Bijgewerkt: 23 juli 2024

Bijna 6000 euro voor KWF Kankerbestrijding

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Ride for the Roses
27-04-2011

Zwemmen tijdens 'Swim for the Roses' is op een sportieve, gezonde en leuke manier bezig zijn en tegelijk iets doen tegen kanker. Het doel van het zwemevenement 'Swim for the Roses' is om geld te werven voor het Koningin Wilhelmina Fonds voor onderzoek naar kankerbestrijding. Van maandag 11 april t/m 17 april 2011 hebben 40 sportievelingen € 5.950 bij elkaar gezwommen.

Op dinsdag 26 april 2011 is de cheque met de (voorlopige) opbrengst van de actie ‘Swim for the Roses’ uitgereikt. De deelnemer die de meeste kilometers had gezwommen, dhr. Bertus van Alen reikte de cheque uit aan dhr. Piet Boom, voorzitter organisatie 'Ride for the Roses' in Aalsmeer.

De 40 deelnemers aan de ‘Swim for the Roses’, variërend in leeftijd van 6 t/m 60+, hebben gezamenlijk € 5.950 bijeen gezwommen. Dit bedrag loopt zeker nog op, omdat sommige gelden nog niet binnen zijn.

Roses Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

dhr. Bertus van Alen reikt de cheque uit aan dhr. Piet Boom, voorzitter van de organisatie 'Ride for the Roses' in Aalsmeer.


In totaal hebben de zwemmers 162.65 kilometer gezwommen. Bertus van Alen nam daarvan 15 kilometer voor zijn rekening. Bertus, die gemiddeld 3 tot 4 keer per week in het zwembad aanwezig is om te zwemmen, heeft sinds augustus 2009 al 2500 km gezwommen en werd voor deze prestatie door Dick de Kuijer, directeur van ESA BV in het zonnetje gezet met een bloemetje. Ingrid de Vries had het meeste sponsorgeld bij elkaar verzameld, de teller staat voor haar op € 850.50, maar ze gaat voor de € 1000,--.

Tegelijkertijd oefenden de zwemmers voor de Ride for the Roses: hét fietsevenement dat jaarlijks wordt gehouden om de strijd tegen kanker te ondersteunen. Dit jaar vindt de Ride for the Roses plaats op 4 september vanuit Aalsmeer.

De tocht doet ook Hoofddorp, Vijfhuizen, Heemstede, Hillegom, Nieuw-Vennep, Leimuiden, Langeraar, Amstelveen en Uithoorn aan. Iedereen kan aan de Ride for the Roses meedoen. Er zijn verschillende mogelijkheden: een ‘Cycle Tour’ van 100 kilometer en twee toertochten van 30 en 55 kilometer.

Daarnaast zijn initiatieven voor side-events zoals ‘swimming for the roses’ en ‘spinning for the roses’ van harte welkom. Ook hiervan gaat de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding. Voor meer informatie en aanmelden: www.ridefortheroses.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.