Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Bijeenkomst 'Jonge mensen met dementie' in De Meent

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Alzheimer Nederland Amstelland
17-03-2017

De projectgroep 'Jonge mensen met dementie' organiseert een bijeenkomst voor zorgprofessionals in de grote zaal van ontmoetingscentrum ‘De Meent’ op donderdag 30 maart 2017 om 16.00 uur. Het onderwerp van de bijeenkomst is ‘bijzondere zorg voor een bijzondere doelgroep’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Ontmoetingscentrum 'De Meent' in Middenhoven


Dementie op jonge leeftijd is ingrijpend. De meeste zorgvoorzieningen voor mensen met dementie zijn gericht op ouderen en voldoen daarom nauwelijks aan de behoeften van jonge mensen met dementie en hun naasten. Om daar verandering in te brengen is het afdelingsbestuur Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland de projectgroep ‘Jonge mensen met dementie’ gestart.

Het doel van de bijeenkomst op 30 maart 2017 is professionals in de zorg voor te bereiden op de omgang met en de opvang van jonge mensen met dementie. Christian Bakker (GZ-psycholoog bij Florence in Den Haag en senior onderzoeker bij het RadboudUMC, Nijmegen) en Freek Gillissen (verpleegkundig consulent bij het Alzheimer Centrum van het VUmc, Amsterdam) vertellen over de volgende onderwerpen:

-Welke problemen zijn kenmerkend voor jonge mensen met dementie?

-Aan welke vorm van zorgverlening hebben jonge mensen met dementie en hun naasten vooral behoefte?

-Hoe kan deze zorg het beste gerealiseerd worden?

Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De dagvoorzitter is Job van Amerongen, verpleegkundige dagbesteding bij Brentano. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de zorg en/of beleidsmatig betrokken is bij de zorg. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze bijeenkomst. U kunt zich aanmelden via e-mail: zorgbijeenkomst30maart@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op:

www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/kennisoverdrachtmiddag-jonge-mensen-met-dementie. Het adres van ontmoetingscentrum ‘De Meent’ is Orion 3, 1188 AM Amstelveen. De aanvang is 16.00 uur, ontvangst vanaf 15.45 uur. De bijeenkomst zal rond 18.00 uur worden afgesloten met een korte borrel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.