Bijgewerkt: 19 mei 2024

Bibliotheek Amstelland is op 15 juni vernieuwd open

Nieuws -> Stadshart

Bron: Bibliotheek Amstelland
15-03-2013

De bibliotheek gaat verbouwen, vernieuwen en verhuizen

In het najaar van 2010 besloot de gemeenteraad van Amstelveen tot bezuinigingen op de bibliotheek. Een van die besluiten is: commerciële verhuur door de gemeente van de begane grond en verhuizing van de bibliotheek aan het Stadsplein naar de eerste etage. Om dit te realiseren zal de bibliotheek van 22 april t/m 14 juni 2013 haar deuren moeten sluiten. De bibliotheek grijpt deze gelegenheid aan om de bibliotheek te vernieuwen.

Kempkes Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2013)

Artist impression van de eerste verdieping van de gemoderniseerde Bibliotheek Amstelveen


Om de sluitingsperiode te overbruggen kan vanaf 2 april 2013 twee keer zoveel materiaal geleend worden en zal een verlengde uitleentermijn gelden, zodat dit zonder problemen na de opening weer ingeleverd kan worden. Uiteraard kan iedereen wel terecht in een van de overige bibliotheken. De adressen en openingstijden staan op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl .

Kempkes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Christine Kempkes, directeur van de Bibliotheek Amstelland


Online kan men nog steeds 24 uur per dag heel veel zaken, waaronder reserveren, verlengen en kaartverkoop, blijven regelen. De voortgang en meest recente ontwikkelingen worden op de website bijgehouden en via Twitter (@biebamstelland) en Facebook (Amstelland Bibliotheken) houdt de bibliotheek geïnteresseerden op de hoogte. De voortgang van de verbouwing zal ook via webcams te volgen zijn.

“Wij begrijpen, dat de tijdelijke sluiting enig ongemak zal veroorzaken. Wij zijn er ook van overtuigd, dat de vernieuwde bibliotheek voor een verbeterde dienstverlening zal zorgen. Natuurlijk met de fysieke collectie, maar zeker ook met (interactieve) digitale diensten en de vele verblijfmogelijkheden.

Zo zal de bestaande vergaderruimte met het beste uitzicht op het Stadsplein op de tweede verdieping worden omgebouwd tot een mooie ruimte met werkplekken, direct via een wenteltrap te bereiken vanaf de eerste etage. We zien uit naar 15 juni 2013 en verwelkomen iedereen dan graag in de vernieuwde bibliotheek”, besluit Christine Kempkes, directeur van de Bibliotheek Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.