Bijgewerkt: 24 juli 2024

Bezoek een huis met zonnepanelen

Nieuws -> Milieu

Bron: GroenLinks-Amstelveen
23-11-2013

GroenLinks organiseert op 23 en 24 november 2013 de 'Kies de Zon' open dagen. Ook in Amstelveen stellen bewoners met zonnepanelen hun huis open voor belangstellenden. Wie de aanschaf van panelen overweegt kan binnenlopen, bekijken hoe zo’n systeem er nu uitziet en verhalen uit de praktijk horen over aanschaf en aanleg.

Heb je weleens overwogen om over te stappen op zonne-energie, maar heb je de sprong (nog) niet gewaagd? Ben je onzeker over hoeveel erbij komt kijken? Zijn panelen niet heel duur? En is het niet veel gedoe met de energiemaatschappij? Goede vragen, maar in de praktijk blijkt, dat je eenvoudig je eigen zonnestroom kunt opwekken.

zonnepaneel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Zonnepanelen op een dak in Amstelveen


Om dat duidelijk te maken, organiseert GroenLinks op zaterdag 23 en zondag 24 november de ‘Kies de Zon’ open dagen. Mensen die al panelen op hun dak hebben, stellen dan hun huis open en vertellen je, hoe zij het hebben aangepakt. Ook in jouw buurt. 

Energie van de zon is gratis. Zonnepanelen worden in rap tempo fors goedkoper. Steeds meer mensen wekken hun energie zelf op. Toch zie je, dat er nog veel geschikte daken geen panelen hebben. Ook in Amstelveen. Zonde! Duurzame energie heeft immers de toekomst en maakt onze energievoorziening minder kwetsbaar. Daarom zet GroenLinks zich in voor meer zonnepanelen.

GroenLinks organiseert landelijk op 23 en 24 november de ‘Kies de Zon’ open dagen. In Amstelveen kunnen belangstellenden terecht op zaterdag 23 november van 12.00 – 18.00 uur op de Bouwmeester 53. Je kunt zonder aanmelding binnenlopen. Je kunt bekijken hoe zo’n systeem er uitziet. Je hoort verhalen uit de praktijk over de aanschaf en aanleg. En na afloop krijg je een informatieblad met praktische tips mee. Kijk op kiesdezon.groenlinks.nl voor meer informatie en om te zien welke huizen nog meer meedoen. Een zonnepaneel op je dak: handig om te wetenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.