Bijgewerkt: 20 maart 2023

Bezoek de Open Ateliers Amstelveen!

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
01-06-2012

Het is bijna zover! Zaterdag 2 juni en zondag 3 juni 2012 openen 70 Amstelveense kunstenaars de deuren van hun atelier. Twee dagen lang kunnen belangstellenden een kijkje nemen achter de schermen. De ateliers zijn beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Dit is de gelegenheid om de ateliers van lokale kunstenaars te bezoeken. Het wordt dit weekeinde mooi weer, dus stap op de fiets, of loop eens naar een atelier!  Kunstliefhebbers die vooraf een keuze willen maken welke kunstenaars zij willen bezoeken, kunnen in Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein de centrale expositie bezoeken.

In de centrale expositie zijn alle kunstwerken van de deelnemers te zien, waaronder 23 driedimensionaal werken. Zo kunt u alvast kennis maken met de kunstwerken van de kunstenaars. Vervolgens kunt u op pad naar de ateliers. Dit is bij de kunstenaar thuis, een apart atelier of een voormalig schoolgebouw, zoals de ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4.

atelierroute Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2012)

De kaart van Atelierroute Amstelveen 2012


In de kunstuitleen aan het Stadsplein zijn drie kunstenaars neergestreken: Ria Kooij  (oliever en acquarel, Gabriela Oltean-Lungu (schilderen) en Cilia Groenveld (sieraden). De kunstuitleen is het hele  weekeinde geopend, en is op zondag 3 juni te bereiken via de achteringang van het gebouw aan het Sandbergplein, waar ook het Cobramuseum is gevestigd.

Deelnemende kunstenaars laten met posters en/of een atelierroute banier zien waar ze zijn gevestigd. Tot de deelnemers behoren: Dirk Annokkeé, Joep Backhuijs, Ans Bakker-van der Pluijm, YvonneMaya Bakker, Sharon van den Berg, Lily Bisschop, Henka Bohlander, Barbara Breedveld, René Bruinsma, Rob Brünmayer, Nicole van Buuren, Fred Cohen, Gerarda Demarteau, Ria Demarteau, Jan van Diemen, Hans Fransen, Noor Geurts, Ramaz Goiati, Cilia Groenveld, Doortje de Haan, Toon de Haas, Yael Haller, Anneke Hazewinkel, Jeltje van Houten, Ma Hui, Elly de Jong, Yvonne Kieft, Mali Klein, Ria Kooij, Marjolein Koopmans, Stef Kreymborg, Ellen ten Kroode, Lidy Leegstra-Pater, Anne Leegstra, Pascale Lefebvre, Noëlle van der Lende, Marianne van der Meer, Jet Naftaniels-Joëls, Sunny Neeter, Mariska Nieuwendijk, Ingeborg Oderwald, Gabriela Oltean-Lungu, Conny Ostendorf, Jos Out, Herman Pijnaker, Eric Pool, Stephanie Rhode, Norman Roemer, Ellen Roos, Tamar Rozenblat-Goiati, Joop Rubens, Júlia dos Santos Baptista, Nelly Schaap, Han Sinke, Tries Smilde, Astrid Stoffels, Ella van de Ven, Marja Verhage, Annette van Waaijen, Desireé Wijgman en Corry Zwart. Maar de atelierroute trekt ook nieuwe professionele kunstenaars zoals Patricia Bruynse, Peter Mazereeuw, Paul van Riel, Jenny Ritzenhoff, Ulric Roldanus en Joki Zijlemaker.

Helaas zal het atelier van Esther Brink aan de Rondehoep West 62B gesloten blijven. Esther is op 23 mei overleden. Er is nog veel meer te doen tijdens de atelierroute. U kunt als bezoeker stempels verzamelen. Ook in de Kunstuitleen kunt u een stempel krijgen, niet 1 stempel maar 2! Hoe meer ateliers u bezoekt, hoe meer stempels!

Stempelkaarten haalt u gratis bij de bibliotheek, kunstuitleen, raadhuis, Museum Jan van der Togt en bij alle deelnemende ateliers. De Stempel & Win-verloting vindt plaats op zondag 3 juni 2012 om 16.45 uur in het Museum Jan van der Togt. Om 17.15 uur start de veiling van 13 kunstwerken uit de collectie van de gemeente Amstelveen door burgemeester Jan van Zanen. Aansluitend kunt u bieden op nog 35 kunstwerken van Amstelveense kunstenaars. Kijkdag zaterdag 2 juni, 11.00 - 17.00 uur, Museum Jan van der Togt.


Een routekaart met een overzicht van alle deelnemende kunstenaars is verkrijgbaar bij de deelnemende kunstenaars en de kunstuitleen aan het Stadsplein. Voor meer informatie: www.atelierrouteamstelveen.nl, kunstuitleenamstelveen.nl of 020-6452333.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.