Bijgewerkt: 25 mei 2024

Bewoners willen een actief en afwisselend Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-02-2024

Begin dit jaar dachten ruim 3.000 Amstelveners en bezoekers aan het Stadshart mee over de toekomstige inrichting van het Stadsplein. De meerderheid heeft gekozen voor een plein met een actieve en afwisselende sfeer, met veel groen en natuurlijke, houten elementen.

Ontmoeten in het groen. Floor Gordon (D66) wethouder Stadshart: “We zijn ontzettend blij dat er zoveel betrokken bewoners en bezoekers de moeite hebben genomen om mee te denken over de nieuwe inrichting van het Stadsplein. Dat het stadscentrum groener, bruisender en gezelliger moet worden, was al duidelijk. Maar nu weten we ook welke sfeer het centrale plein moet krijgen, namelijk actief en afwisselend, met knusse hoekjes tussen bomen om elkaar te ontmoeten. Het ontwerp voor het nieuwe plein moet een afspiegeling worden van onze groene stad, waar het fijn verblijven is.” De architect van het plein neemt de voorkeur van de bewoners mee als inspiratie en de gemeente verwacht het ontwerp binnen enkele maanden te kunnen delen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Fotocollage met beelden van het vernieuwde Stadsplein Amstelveen

Natuurlijke uitstraling. Meer dan 60 procent van de stemmers koos voor een actieve en afwisselende sfeer. Bijna 1.200 respondenten willen graag houten banken in plaats van stenen zitjes en overkappingen en speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling hebben de voorkeur. De grootste uitschieter is de keuze voor een kunst- en waterelement: bijna 2.000 keer is er gekozen voor fonteintjes waar kinderen mee kunnen spelen en tussendoor kunnen lopen. De volledige uitslag van de vragenlijst is terug te vinden op het online participatieplatform van de gemeente: denkmee.amstelveen.nl.

Eerst de markt verplaatsen. Het Stadshart is volop in beweging. Denk aan de uitbreiding van de winkels aan het Rembrandthof. De gemeente kan pas aan de slag met de inrichting van het Stadsplein als de vrijdagmarkt definitief is verplaatst naar de Rembrandtweg en vóór het Rembrandthof. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor starten in het najaar. Het doel is om in 2025 te starten met de herinrichting van het Stadsplein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.