Bijgewerkt: 23 juli 2024

Bewoners tegen komst noodlokalen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
17-10-2007

Bewoners van de Vlielandstraat en de Terschellingstraat zijn niet blij met gemeentelijke plannen voor de bouw van vier tijdelijke schoollokalen op een grasveld langs de Rembrandtweg. De bewoners kijken op dit grasveld uit.

,,Ongeveer 75 procent van de bewoners hier is zestig jaar of ouder,” zegt Hans van Wielink van de bewonersvereniging. ,,Zij genieten van hun uitzicht, maar als die lokalen er komen, dan blijft er van dat uitzicht weinig over.”

De bewoners vrezen verder het ontstaan van donkere hoeken en het aantrekken van hangjongeren. ,,Ook moeten er twee bomen weg,” vervolgt Van Wielink. ,,En dat terwijl Amstelveen er prat op gaat de groenste gemeente van Nederland te zijn.”

Een bezwaarschrift wordt door bewoners van 95 van de 129 woningen ondersteund. Vorige week was er een informatie-inloop, waar bewoners hun zegje konden doen. Ook politici waren daar aanwezig.

,,Ik vind de argumenten waarom die lokalen op deze plek moeten komen niet erg overtuigend,” vindt VVD raadslid Herbert Raat. ,,De lokalen zouden ook heel goed bij de school zelf gebouwd kunnen worden. Het is voor zo’n school ook beter om alles op één plek te houden.”

Het is een alternatief waar ook de bewoners voor pleiten. De betrokken wethouders Tan en Hellendall hebben de bewoners toegezegd de door hen aangedragen alternatieven nader te bestuderen. Herbert Raad meent dat de wethouders wel met heel goede argumenten moeten komen om met de plaatsing op het grasveld door te kunnen gaan. De lokalen zijn bedoeld voor een periode van vijf jaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.