Bijgewerkt: 18 augustus 2022

Bewegende gebouwen op het Stadsplein

Nieuws -> P60

Bron: P60
07-12-2007

Onder luid tromgeroffel en een indrukwekkende lasershow is donderdag 6 december 2007 het startsein gegeven aan het project Moving Buildings. Moving Buildings, een initiatief van P60, het podium voor pop, cultuur en media, brengt in de donkere dagen voor kerst een beeldcollage op de glazen buitenwand van P60 en Schouwburg Amstelveen.

Vijf levensgrote projectievlakken tonen een mozaïek aan kleuren en beweging, nu eens abstract dan figuratief. De beelden zijn gemaakt door een tiental jonge licht- en videokunstenaars, tot stand gekomen in een serie van vier workshops onder leiding van gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers. Moving Buildings is dagelijks te zien tot en met donderdag 13 december 2007 vanaf zonsondergang (va. 17:30 uur) tot middernacht.

Moving buildings  Amstelveen
(Foto Vanessa Scheer - 2007)

Foto van de voorstelling Moving Buildings op het Stadsplein


Met Moving Buildings bewijst P60 zich als centrum waar eigentijdse jeugdcultuur serieus wordt genomen. Beeld neemt daar tegenwoordig immers net zo’n belangrijke plaats in als popmuziek. Gerard Lohuis, directeur van P60: “voor P60 is het belangrijk om jong talent een kans te geven. Het gaat niet alleen om muzikanten en dj's maar ook om nieuwe mediakunstenaars. Het visueel beleven is een steeds belangrijker onderdeel van de hedendaagse jeugdcultuur. En juist door workshops en het geven van kansen, vergroot je de cultuurparticipatie van jongeren. Dat is een belangrijk educatief doel van P60”.

Frans Hellendal, wethouder cultuur, sprak voorafgaand aan de opening. “Als gemeente willen wij het Stadsplein verlevendigen en het initiatief Moving Buildings is daar een mooi voorbeeld van. Dit soort evenementen zijn daarom heel belangrijk. En gelukkig ontbreekt het niet aan ambitie. Bij een volgende editie moet het hele plein gaan meebewegen”, aldus de wethouder.

De makers hebben in zes weken tijd hun persoonlijke beeldcollage vormgegeven. De workshops zijn gegeven door Matthias Oostrik (maker van interactieve video installaties voor o.a. Blue Man Group, Amsterdamse Poort, Nederlandse Film en Televisie Academie en diverse theatervoorstellingen) Uri Rapaport (lichtontwerper voor o.a. de Paardenkathedraal, ZTHollandia en Holland Festival Oude Muziek) Urban Alliance (specialist op het gebied van mediatecture: beeld- en lichtoplossingen voor in de openbare ruimte en architectuur o.a. De Nieuwe Museumlijn op het Museumplein) en Olga Mink (VJ en maker van visuele performances, installaties en interactieve kunst).

Meer informatie op www.p60.nl/movingbuildings

Donderdag 6 december tot en met donderdag 13 december

Van zonsondergang (ca. 17:00 uur) tot middernacht

Stadsplein – winkelcentrum Binnenhof, Amstelveen. Projecties op poppodium P60 en Schouwburg Amstelveen.

P60 Stadsplein 100a Amstelveen

020 345 3445 info@p60.nl  www.p60.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.