Bijgewerkt: 25 juli 2024

Beveiligen van het achterpad van de woningen loont

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-07-2016

Amstelveen is een relatief veilige gemeente. In het onderzoek onder de 50 grootste gemeenten van Nederland staat Amstelveen dit jaar opnieuw op plaats 1 als het gaat om veiligheid. Om dit niveau te handhaven moet de gemeente blijven investeren, want iedere inbraak is er één teveel. Een maatregel die loont in de strijd tegen inbraken is achterpadbeveiliging. Afgelopen week is opnieuw een achterpadproject succesvol afgerond aan de Straat van Magelhaens.Cees Mulder, initiatiefnemer van het achterpadproject aan de Straat van Magelhaens  had op 5 juli 2016 alle betrokken partijen (politie, gemeente, Eigen Haard en het wijkplatform) uitgenodigd om het project officieel af te ronden. De heer Mulder was zeer trots op het resultaat en terecht. Uit de veiligheidscijfers blijkt, dat wanneer een straat achterpadbeveiliging heeft, het aantal inbraken drastisch vermindert.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Burgemeester Mirjam van 't Veld met de buurtbewoners voor de deur van een afgesloten achterpad aan de Straat van Magelhaens


Burgemeester Mirjam van ’t Veld: “Het blijft nodig om maatregelen in te zetten tegen inbraken. Achterpadbeveiliging is daarvoor een goed middel. Bovendien heeft de gemeente een subsidieregeling waarmee een groot deel van de kosten wordt gedekt. Maak afspraken met uw buren en maak er gebruik van. Het is de moeite waard!

Wilt u ook het initiatief oppakken voor een achterpadbeveiliging in uw straat? Neem dan contact op met uw wijkagent of met de gemeente, via inbraakpreventie@amstelveen.nl. Zij kunnen u helpen om een dergelijk project op te zetten. Meer informatie kunt u ook vinden op www.amstelveen.nl/veilig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.