Bijgewerkt: 23 april 2024

Betere bewegwijzering op Uilenstede

Nieuws -> Gemeente

Bron: Tom Ponjee
28-12-2009

In december 2009 heeft de gemeente bewegwijzeringborden op Uilenstede geplaatst. Op deze borden staan de namen van de torenflats en de nummers van de eenheden duidelijk weergegeven.

Begin 2009 drong de VVD bij het college van B en W aan op een betere bewegwijzering van Uilenstede (klik hier). Tot op heden vinden veel bezoekers en bewoners van Uilenstede het namelijk lastig om de weg te vinden.

Uilenstede Amstelveen
(Foto Tom Ponjee - 2009)

Een bewegwijzeringbord in Uilenstede


Ook hulpdiensten zoals ambulance en brandweer hebben moeite er de weg te vinden. Uilenstede kent maar één staatnaam terwijl er in het gebied meerdere gebouwen, pleinen, fietspaden en straten zijn. Het stratenplan van Uilenstede is dus erg onoverzichtelijk.

Ook de Vereniging Bewoners Uilenstede  (VBU) maakt zich al jaren sterk voor een betere bewegwijzering (klik hier). De discussie over de bewegwijzering op Uilenstede gaat terug tot de jaren tachtig, getuige het onderstaande filmpje van de Uilenstede Video Omroep uit 1983.



De meest ideale oplossing was volgens de VVD een totale onderverdeling van het gebied in straatnamen. Dit is volgens het college B en W echter financieel onhaalbaar. Het college beloofde naar aanleiding van onze vragen en de inzet van VBU echter wel duidelijkere bewegwijzeringborden te plaatsen.

Met de komst van de bewegwijzeringborden hoopt de VVD dat het voor alle bezoekers van Uilenstede makkelijker is om de weg te vinden. De volgende stap is dat DUWO betere naamborden op de flatgebouwen plaatst. Ook daar heeft de VVD begin 2009 op aangedrongen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.