Bijgewerkt: 19 januari 2022

Betaalbare en zelfstandige woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
25-10-2021

Op zaterdag 23 oktober 2021 heeft GroenLinks-Amstelveen een bijeenkomst georganiseerd in de buurtkamer Keizer Karelpark over de problemen omtrent betaalbare ouderenwoningen en mogelijke woonoplossingen. Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen kon helaas niet iedereen aanwezig zijn en is de bijeenkomst ook via een livestream toegankelijk gemaakt.

Naast inhoudelijke interessante presentaties door experts over woonvormen en technologie, is door het publiek vooral aandacht gevraagd voor het tekort aan betaalbare woningen die geschikt zijn voor ouderen. Raadsleden Stieneke Kruijer en Cheimaa Aouni: 'Tijdens de bijeenkomst werd weer pijnlijk duidelijk dat veel ouderen geen kant op kunnen en hierdoor niet de levenskwaliteit krijgen, waar ze na al die jaren hard werken, recht op hebben.'

Foto Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2021)

Cheimaa Aouni en Stieneke Kruijer raadsleden van GroenLinks-Amstelveen


GroenLinks-Amstelveen vraagt al jaren aandacht voor dit onderwerp in de gemeenteraad. De partij ontvangt veel klachten van Amstelveners over de kansen die ouderen hebben op de woningmarkt. Raadsleden Stieneke Kruijer en Cheimaa Aouni: 'Wij ontvangen regelmatig berichten van ouderen die geen kant op kunnen! De mensen staan vaak al jaren ingeschreven en willen het liefst zo snel mogelijk een betaalbare woning, die geschikt is voor zelfstandig wonende ouderen. In Amstelveen hebben deze ouderen, die hier vaak al hun hele leven wonen, geen kans.' Bekijk de opgenomen livestream op YouTube.

Vervolg. Naar aanleiding van de bijeenkomst is GroenLinks van plan een vervolg te organiseren. Ook zal GroenLinks er alles aan doen om het tekort aan betaalbare woningen voor ouderen, weer op de agenda in de raad te krijgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.