Bijgewerkt: 15 juli 2024

Bestuurder gaat er vandoor tijdens controle

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
27-10-2005

Tijdens de grote verkeerscontrole in het Stadshart afgelopen zaterdag heeft één bestuurder geprobeerd te ontkomen aan de politie. Hij ging er met 140 kilometer per uur vandoor, maar kon later staande worden gehouden door een motoragent van Koninklijke Marechaussee.

De automobilist werd betrapt door de zogenoemde 'catch-ken', een apparaat dat alle kentekens van voorbijrijdende voertuigen controleert, Het rijbewijs van de 'vluchteling' werd ingevorderd en zijn voertuig werd in beslag genomen, omdat hij reed met een geschorst kenteken.

De doelstelling van de zogenoemde 'multidisciplinaire actie' in het Stadshart was het bevorderen van de verkeersveiligheid, het politioneel tegenhouden en verstoren van criminele activiteiten, aanpak van het illegaal voorhanden hebben van vuurwerk, het terugdringen van overlast op het Stadsplein, veiligheid vergroten in het openbaar vervoer en de opsporing en aanhouding van gesignaleerden.

De actie werd uitgevoerd door ruim 140 mensen, afkomstig van 41 verschillende in- en externe diensten. Behalve politiemensen deden ook werknemers van het GVB, Connexxion, Douane, Koninklijke Marechaussee, Technische Dienst, Rijksverkeersinspectie en de Belastingdienst mee.

Behalve personenauto's, bestelauto's en bromfietsen werden ook taxi's, autobussen en openbaar vervoer reizigers aan een controle onderworpen. Elke bestuurder werd onderworpen aan een alcoholtest (vijf bestuurders hadden te diep in het glas je gekeken) en een documentencontrole en het voertuig werd gecontroleerd op de technische eisen.

De belastingdienst heeft drie processen-verbaal uitgeschreven inzake een geschorst kenteken en het onrechtmatig voeren van een grijs kenteken. Ter plaatse is door een bestuurder afstand gedaan van twee buitenlandse kentekenplaten.

De RVI heeft ook nog negen processen-verbaal geschreven, waarvan één aan een chauffeur van een touringcar die geen tachograafschijf in zijn voertuig had. Deze chauffeur betaalde ter plaatse 550 euro.
Door politiemensen en 3VO zijn ook BOB-sleutelhangers, goochem gordeldieren en voorlichtingsmateriaal voor de aanvraag van het bromfietskenteken uitgedeeld.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.