Bijgewerkt: 21 juni 2024

Bestemmingsplan N201

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
16-06-2005

Het ontwerp-bestemmingsplan N201 ligt de komende vier weken ter inzage. Omdat nog niet duidelijk is hoe de omgelegde weg de Amstel kruist, geldt het plan slechts tot aan de Middenweg.

Het bestemmingsplan maakt de aanleg van de weg door de Noorder Legmeer- en Bovenkerkerpolder mogelijk. De nieuwe N201 krijgt een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten met de Legmeerdijk. Voor het verkeer van de bloemenveiling richting A4 en A9 komt er een fly-over.

Voor fietsers wordt een fietstunnel aangelegd. Uit het bestemmingsplan blijkt dat de aansluiting van de Randweg op de Legmeerdijk komt te vervallen, voor fietsers blijft die verbinding wel intact. De Noorddammerweg zal door de N201 worden doorsneden, voor fietsers en voetgangers komt er een viaduct. De Meerlandenweg, waarop de Loetenweg zal worden aangesloten, wordt doorgetrokken naar de Legmeerdijk.

De Zijdelweg krijgt een gelijkvloerse kruising voorzien van verkeerslichten met de omgelegde N201. Het fietspad langs de Zijdelweg wordt via een tunnel onder de weg door geleid. Ook de Bovenkerkerweg krijgt een fietstunnel die tevens met behulp van verkeerslichten voor auto's te gebruiken is. Het deel tussen Middenweg en Amstel is niet in het bestemmingsplan opgenomen omdat nog niet duidelijk is op welke wijze de rivier zal worden gekruist. Amstelveen en ook de gemeente De Ronde Venen zijn voorstander van een aquaduct, geld voor de aanleg is er echter niet.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.