Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Beschermers Amstelland organiseert vier beschermersavonden

Nieuws -> Natuur

Bron: Beschermers Amstelland
14-11-2011

Ook dit najaar organiseert Beschermers Amstelland weer haar Beschermersavonden. Vorig jaar was de belangstelling tijdens de twee bijeenkomsten zo groot, dat er nu vier avonden worden georganiseerd op vier verschillende plaatsen:

Ouderkerk aan de Amstel op dinsdag 22 november 2011 in de Amstelstroom, Kerkstraat 12.

Uithoorn op woensdag 23 november 2011 in het Buurtnest, Arthur van Schendellaan 59

Amsterdam op maandag 28 november 2011 in Huize Lydia, Roelof Hartplein 2

Amstelveen woensdag 30 november 2011 in de Meent, Orion 3-5

Niet alleen beschermers, maar ook overige belangstellenden zijn op ieder van deze avonden vanaf 19.30 uur van harte welkom. Voor de pauze zullen zij worden bijgepraat over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en de plannen voor de komende jaren.

Voorzitter Kees van Tilburg: ꞌ2011 is ons laatste jaar als voorbeeldgebied. In de afgelopen maanden heeft het bestuur deze periode uitgebreid geëvalueerd. Wat hebben we voor elkaar gekregen en wat niet? We hebben successen geboekt en teleurstellingen te verwerken gekregen. En we hebben onze lessen geleerd voor de toekomst. Dat alles willen wij graag met onze achterban delen. Al is het alleen al om te weten, of die zich kan vinden in de voorgenomen accentverschuivingen in het beleid voor de toekomst ꞌ .

waver Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het riviertje de Waver in de polder de Ronde Hoep in Ouder Amstel, ter hoogte van het oude dieselgemaal


Na de pauze wordt de documentaire ‘Op de bres voor Amstelland’ vertoond. Na de succesvolle première in juni heeft de film in september haar eerste openlucht voorstelling mogen beleven. Wederom onder grote belangstelling. Op de avonden zal de documentaire op dvd te koop zijn. Een perfect cadeau voor de feestdagen. Op 22 november zal ook de prijsuitreiking plaats vinden van de videowedstrijd. De prijswinnende video’s zullen op de daaropvolgende avonden worden vertoond.

Beschermers Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland heeft als doel het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch natuurgebied, waarin met respect voor landschap, natuur en cultuur kan worden geboerd en gerecreëerd.

Beschermers Amstelland realiseert deze doelstelling door:

Bekendheid te geven aan de waarde van het gebied.

De overheid kritisch te volgen op het gebied van de ruimtelijke ordening.

Het op creatieve wijze samenbrengen van boeren, burgers, overheid en bedrijfsleven om ervoor te zorgen dat ieder zijn steentje bijdraagt aan het behoud van het landschap.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.