Bijgewerkt: 17 juni 2024

Benefietveiling FloraHolland levert 47.000 euro op

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
31-08-2010

Aalsmeer - De benefietveiling op 31 augustus 2010 in het kader van de Pre Ride for the Roses heeft bij bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer 47.000 euro opgebracht. De opbrengst komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

De totale opbrengst kwam via verschillende acties tot stand. Kwekers uit binnen- én buitenland hebben ook dit jaar weer bloemen en planten beschikbaar gesteld, die inkopers tijdens het reguliere veilproces konden inkopen.

Op de plantentribune in Aalsmeer vond tijdens de pauze een ludieke bandenwisselwedstrijd plaats, waaraan een prijsvraag verbonden was. Vooraf zijn 2740 loten à 5 euro per lot verkocht, wat een bedrag opleverde van EUR 13.700,-. Het kwekersteam was het snelst en wisselde de voorband van een racefiets in 2 minuten en 51 seconden. Ook bij andere FloraHolland-vestigingen vinden benefietveilingen en sponsoracties plaats.

Sierteeltsector steunt Ride for the Roses

De Nederlandse sierteeltsector ondersteunt de Ride for the Roses dit jaar voor de negende keer met een Pre Ride. Vanaf alle bloemenveilinglocaties in Nederland rijden op 4 september door de sector gesponsorde wielrenners naar FloraHolland Venlo. Venlo is op 5 september de startplaats van de 'echte' Ride for the Roses.

De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst verreden, op initiatief van Lance Armstrong. Deze wielrenner overwon kanker en wilde met de organisatie van deze fietstocht geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn initiatief is vanaf 1998 jaarlijks voortgezet in Nederland.

Vorig jaar bracht de sierteeltsector met de Pre Ride ruim 209.500 euro bijeen. Dit geld is besteed aan twee geadopteerde projecten, namelijk onderzoek naar vermoeidheid na kanker en een veiliger manier van bestrijding van prostaatkanker. Het geld dat tijdens de komende Ride wordt opgehaald, wordt ingezet voor onderzoek naar de oorzaken en behandeling van dikke darmkanker. Meer informatie over de Ride for the Roses op www.ridefortheroses.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.