Bijgewerkt: 17 juni 2024

Beleef het mee op de 2de Kunstbeurs in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Kunstbeurs aan de Westeinderplassen
24-08-2012

Aalsmeer - De 2de editie van de Kunstbeurs aan de Westeinderplassen wordt gehouden van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september 2012. De eerste beurs werd door bezoekers en kunstenaars erg gewaardeerd en was zeer succesvol. De beurs is nu nog groter dan vorig jaar, met vele nieuwe kunstenaars en galeries en meer activiteiten voor liefhebbers van kunst en cultuur.

De Kunstbeurs aan de Westeinderplassen brengt voor een breed publiek hedendaagse beeldende kunst in al haar verschijningsvormen. Er worden schilderijen, bronzen en keramische beelden, maar ook glaskunst, foto’s en sieraden geëxposeerd. De deelnemende galeries en kunstenaars zijn met zorg geselecteerd en staan garant voor een hoge kwaliteit. Veel kunstenaars zijn zelf aanwezig. Men koopt direct van de makers, die daarbij toelichting kunnen geven op hun werk, technieken en inspiratiebronnen. Een aanrader voor iedereen die van schoonheid en van betaalbare, met vakmanschap gemaakte kunst houdt.

kunstbeurs aalsmeer
(Bron Kunstbeurs aan de Westeinderplassen - 2012)

Het logo van de Kunstbeurs aan de Westeinderplassen in Aalsmeer


ACTIVITEITEN

Kunstveiling. Bezoekers kunnen bieden op kunstwerken, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Op vrijdagavond 31 augustus vanaf 19.00 uur wordt deze veiling georganiseerd door de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) en het Kwakels Veilingcomité. De veilingmeesters brengen onder meer mooie zeefdrukken van de onlangs overleden Ger Lataster onder de hamer en ook werken van plaatselijke kunstenaars. Mevrouw Oudshoorn, burgemeester van Uithoorn, en de heer Litjens, burgemeester van Aalsmeer, zullen de veilingmeester bijstaan. Op de website staat informatie over de te veilen werken.

Portretactie. Janneke Viegers is een portrettiste pur sang. Zij maakt met snelle, directe toetsen in ongeveer twintig minuten een expressief, gelijkend portret. Bezoekers kunnen voor € 100,- zichzelf, een kind of een geliefde in olieverf laten vereeuwigen. Voor deze speedpainting kan men zich opgeven via kunstbeurs@aandewesteinderplassen.nl of bij binnenkomst op de beurs. Ook is er een leuke actie: tijdens de beursdagen krijgen enkele bezoekers het aanbod zich gratis door Janneke Viegers te laten portretteren.

Demonstraties bloemsierkunst. Aalsmeer en bloemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het hier gevestigde Boerma Instituut is de enige particuliere bloemschikschool in Nederland en de enige ‘International Floral Design School’, waar professionele bloemschikopleidingen gegeven worden. Dit Instituut en de Ikebana Vereniging, die de schoonheid en harmonie van de Japanse bloemschikkunst promoot, geven gedurende de hele beurs workshops en demonstraties. Voor aanvangstijden kan men kijken op de website.

Art Talentstand. De beursorganisatie geeft nieuw kunstenaarstalent een kans om te exposeren. Deze talenten zijn op een unieke wijze getraceerd middels een Facebook Talent Scout. Honderden kunstenaars hebben hun werk via dit social medium ingezonden, waar het publiek vervolgens op kon stemmen. De geselecteerde werken zijn te bezichtigen en te koop in de speciale Art Talentstand.

Verloting kunstcheque ter waarde van € 1000,- . Galerie Sous-Terre, grondlegger van de kunstbeurs, stelt een bij haar te besteden kunstcheque ter waarde van € 1000,- beschikbaar. Bezoekers die bij binnenkomst op de beurs hun adresgegevens en email invullen maken kans op deze cheque. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Ter gelegenheid van verlichte boten- en vuurwerkshow vanaf 20.00 uur gratis toegang

Zaterdagavond 1 september vindt het spectaculaire evenement ‘Vuur en licht op het water’ plaats. Een stoet prachtig verlichte boten vaart over de plassen en gaat rond 22.15 uur voor anker bij de watertoren in Aalsmeer. Aansluitend is er om 23.00 uur een spetterende vuurwerkshow vanaf een ponton op het water. Het beursgebouw van de kunstbeurs bevindt zich pal achter de watertoren. Vanuit de beeldentuin en het dakterras is het uitzicht op dit evenement magnifiek. Voor deze gelegenheid wordt op het beursterrein een ‘vuurwerkborrel’ georganiseerd. Een champagnebar en fingerfood maken het feest compleet. Bezoek aan de kunstbeurs is vanaf 20.00 uur gratis.

BEURSINFORMATIE Beurslocatie: Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Openingtijden: vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september van 11.00 uur tot 22.00 uur en zondag 2 september van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Dagkaart                                € 10,-

65+kaarthouders en CJP        €  5,-

Kinderen tot 14 jaar               gratis (mits onder begeleiding)

Kaarten zijn met 50 % korting te bestellen via de website. De parkeerplaats op de beurslocatie is uitsluitend bestemd voor minder validen en bezoekers die op de fiets komen. Er zijn in de omgeving diverse openbare parkeerterreinen, onder meer bij zwembad ‘De Waterlelie’. Vanuit hier gratis pendelbusjes. Een overzicht van de deelnemende galeries en kunstenaars plus overige informatie staat op  www.kunstbeursaandewesteinderplassen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.