Bijgewerkt: 3 maart 2024

Beleef het authentieke Japan Festival op 23 oktober 2016 in Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
07-10-2016

Op zondag 23 oktober 2016 is het Stadsplein Amstelveen in Japanse sferen. Voor de vierde keer vindt dit bijzondere evenement plaats. Van 12.00-17.00 uur kan het publiek genieten van een spectaculair programma samengesteld door de Japanse gemeenschap zelf. Dit festival vindt plaats in een internationaal weekend, want de dag ervoor vindt het Indiase Diwali Festival plaats.

Het Japan Festival 2016 is een bijzonder evenement. Het brengt Japan en Nederland samen, op culinair en cultureel gebied, en het symboliseert de kracht van samenwerking en wederzijds respect. Het Japan festival bestaat ook dit jaar weer uit een gevarieerd programma, met onder andere de opzwepende Taiko drums, Yosakoi dans demonstraties en als hoogtepunt het optreden van de populaire Japanse groep HANABI. Oude traditionele Japanse instrumenten worden gecombineerd met een opzwepende beats van een populaire Japanse DJ in een dynamische show. Diverse Japanse workshops in de aparte tenten buiten, en een selectie van de beste Japanse restaurants zorgen ervoor, dat het Japan Festival toegankelijk is voor jong en oud.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Mr Takeuchi in een wit kleed danst op het podium tijdens het Japan Festival op 14 juni 2014


Burgemeester Mirjam van ‘t Veld: “Amstelveen is een stad met een sterk internationaal karakter. 14% van de Amstelveners heeft een andere nationaliteit. De medewerkers van buitenlandse bedrijven wonen veelal in Amstelveen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen, dat deze mensen zich thuis voelen in Amstelveen. Net als iedere Amstelvener. We kijken dan naar voorzieningen, waar behoefte aan is, op het gebied onderwijs en educatie, medische voorzieningen en culturele evenementen.  Één van die activiteiten is het prachtige Japanfestival. Zorg dat u erbij bent en maak kennis met de Japanse cultuur!”

Het Japan festival is gratis te bezoeken. Het volledige programma is te vinden via www.Japanfestival.nl en op www.facebook.com/JapanfestivalAmstelveen/ Hoofdsponsors van het evenement zijn: Japanese Chamber of Commerce(JCC), amsterdam inbusiness, gemeente Amstelveen, Asunaro, Kikkoman, Mitsubishi Nederland B.V., Yakult,Yanmar, AON, Denso, Dujat, KLM, Okura Hotel, Toyota, Lexus en Louwman.

Programma:

12:00 Officiële Opening

12:15 Kagamibiraki

12:30 Japanse Taiko Drum (Yamato Taiko School)

13:00 Nanchu Soran Dans (Japanse School Amsterdam)

13:30 Optreden door Kinderen (Tulip Gakuen School)

14:00 Japans Koor

14:30 Karate Demonstratie

15:00 DJ, Shakuhachi, Shamisen & Sumi-E (HANABI + Hidekichi Shigemoto)

Oude traditionele Japanse instrumenten worden gecombineerd met house music. Een waanzinnig populaire en spectaculaire show uit Japan en uniek om te kunnen zien in Nederland.

Film Hanabi

15:20 Japanse Zangoptreden (NANA-IRO)

15:30 Cosplay Modeshow (Legend) Fashion show in de vorm van performance art, waarbij de modellen gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of een idee uit te beelden.

16:00 Loterij. Prijzen van de loterij zijn beschikbaar gesteld door: JAL en Finnair: retour ticket naar Japan, Nikon: compact verrekijker Mikron 6x15 M CF, JVC KENWOOD: audioproducten, Canon: EOS M3 camera + EF-M15-45mm IS STM LENS, Hotel Okura Yamazato restaurant: restaurant bon, Orandaya restaurant: restaurant bon, Kagetsu restaurant: restaurant bon, Ishii restaurant: restaurant bon

Fuji Hair: massage bon, 16:40 Yosakoi Dans (Dutch Yosakoi Team - 咲蘭 SAKURA)

17:00 Einde. Het programma is onder voorbehoud en er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.