Bijgewerkt: 2 maart 2024

Belastingservice voor Amstelveners met een laag inkomen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Stichting Cardanus
07-01-2011

Met ingang van vrijdag 14 januari 2011 biedt de Gemeente Amstelveen ruimte aan een belasting invulservice voor Amstelveners met een laag inkomen.

Loket 20 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Rij loketten in het raadhuis van Amstelveen


Voor mensen die in het bezit zijn van een Amstelveenpas is deze dienstverlening gratis. Vrijwilligers van de vrijwilligerscentrale van de Stichting Cardanus geven onafhankelijk advies. Deze cliënten kunnen gebruik maken van deze dienst voor hun belastingaangifte, zorg- en huurtoeslag, kinderbudget toeslag en kinderopvangtoeslag.

Het onafhankelijk advies wordt voorlopig één keer per week op vrijdagochtend gegeven door vrijwilligers van de vrijwilligerscentrale Cardanus. Cliënten die gebruik willen maken van deze service kunnen bellen met Cardanus voor een afspraak: 020-5434545.

Loket 20 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De vrijwilligers van het 'Loket 20' met de wethouder: vlnr. Eduard van Geenhuizen, Hugo Hazeweyer, wethouder Jan-Willem Groot (CDA), Daniëlle Buys en in het midden zit Ed Dickman


Deze vrijwillige belasting invulservice is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Theo Janssen MOC. Zij stelt zich ten doel de maatschappelijke dienstverlening voor de bewoners binnen de gemeentes Amstelveen, Uithoorn en Ouder-Amstel te bevorderen.

Loket 20 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): 'Ik vind het initiatief heel mooi en ook dat het op deze manier gestalte krijgt. Het is volgens mij een prima voorziening voor de burgers. Heel veel dank voor het initiatief en voor jullie inzet. Succes er mee!


Loket 20 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Bob Kramer (l) vertegenwoordiger van de Stichting Theo Janssen/MOC kwam bij de vrijwilligers staan. De stichting sponsorde de laptop en de printer. Initiatiefnemer Dorien Mijksenaar (r) deelt snoepjes uit aan de mensen


Gemeenteraadslid Dorien Mijksenaar (GroenLinks) heeft het initiatief genomen voor deze service: “Ik ben er trots op, dat Amstelveen in navolging van andere steden, deze dienstverlening heeft opgenomen. Het bijzondere is dat hier onafhankelijk advies wordt gegeven door vrijwilligers. De start is met vier ervaringsrijke vrijwilligers, maar het is de bedoeling dat met nieuwe vrijwilligers deze dienst het hele jaar door beschikbaar blijft”.

Loket 20 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Daniëlle Buijs en Dorien Mijksenaar (r) in 'Loket 20' demonstreren, hoe de belastingservice gaat werken


Wethouder Jan Willem Groot(CDA): “Ons beleid is om diegenen die hulp nodig hebben zoveel mogelijk te ondersteunen. Met deze Belastingservice denken wij tevens mensen te bereiken die zich tot nu toe niet gemeld hebben“.

Adres: Raadhuis Gemeente Amstelveen Laan Nieuwer Amstel 1, 1182 JR Amstelveen loket nr. 20.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.